kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Akademik kadrosuyla bir dünya üniversitesi

Okan Üniversitesi son yıllarda seçkin öğretim üyeleri iddialı bölümleriyle akademik çalışmalarını hızlandırırken, kampusünü geliştirmeyi de ihmal etmedi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, "Bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerliyoruz" dedi..
Okan Üniversitesi son yıllarda seçkin öğretim üyeleri, iddialı bölümleriyle akademik çalışmalarını hızlandırırken, kampusünü geliştirmeyi de ihmal etmedi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, hem Akfırat kampusüyle hem de akademik çalışmalarla bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerlediklerini söyledi. "Okan Üniversitesi 5 yıl önce eğitime başladı. Üniversitemizi kurarken hep yıllar sonrasını hesapladık, geleceğe yatırım yaptık. Bugün de aynı bakış açısıyla yolumuza devam ediyoruz. Hem kampusümüzle, hem akademik kadromuzla, çağdaş uygulamalarımızla ve bakış açımızla bir dünya üniversitesi olmayı hedefliyoruz. Formula 1 pistine ve Sabiha Gökçen Havaalanına yakın Akfırat Kampüsümüzde, bu yıl "Okan Yaşam Merkezi" faaliyete geçti. Öğrencilere her tür sosyal ve sportif etkinlik imkanı tanıyoruz. Üniversite yaşamında kampüsün çok önemli bir yeri var. Bizim dönemimizde üniversitelerin böyle olanakları yoktu. Şimdi öğrenciler çok şanslı. Ben eğitimci kökenli bir işadamı olarak Okan Üniversitesi'nde öğrencilere dört dörtlük bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyorum. "

Her Tür Aktivite İmkanı
"Yaşam Merkezimiz 12bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık alana sahip. Sosyal Merkez ile Sağlık ve Spor Merkezi olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Sosyal Merkez'de süpermarket, kütüphane, sinema, oyun salonu, eğlence merkezi, kafeteryalar, solaryum, mağazalar, seyahat acentası, tekno market, banka ve restoranlar bulunuyor. Sağlık ve Spor Kompleksi ise kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, plates ve aerobik için stüdyolar, squash salonları, buhar odası, sauna, masaj odaları, koşu alanı ve revirden oluşuyor. Tenis kortları, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları da açık alanda bulunuyor.

Akademik Kadro
Okan Üniversitesi olarak iş yaşamına en yakın üniversite olma iddiamızı akademik kadromuzla da destekliyoruz. Her biri konusunda uzman, yüksek akademik niteliğe sahip aynı zamanda sektör deneyimli öğretim üyelerini kadromuza alıyoruz. Üniversitemizin bütün kurucu dekanları ve bölüm başkanları bu özelliklere sahip. Geçen sene yapmış olduğumuz transferlerle bu kadroyu daha da zenginleştirdik. Bu isimlerden bazıları; İktisadi İdari Bilimler Fakültesi kadrosuna katılan Türkiye'nin en önemli finans profesörlerinden ve Boğaziçi Üniversitesi eski dekanlarından Prof. Dr. Özer Ertuna, AB konusundaki yorumlarıyla tanınan ünlü akademisyen Prof. Dr. Erol Manisalı, Boğaziçi Üniversitesi Eski Dekanlarından, Satış ve Pazarlama alanında isim yapmış Prof. Dr. Ahmet Koç, Türk Telekom'un eski başkanı Prof. Dr. Ömer Arasıl, yeni kurulan Sağlık Yönetimi Bölümü'nün başkanı Prof. Dr. Mithat Kıyak ve Güzel Sanatlar Fakültesi kadrosuna katılan güzel sanatlar eğitiminin duayenlerinden Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanlarından Hakan Tartan'dır. " Yurtiçi ve yurtdışında farklı sektörlerdeki çalışmalarıyla tanınan ve Kazakistan'a yaptığı yatırımlardan dolayı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından Üstün Hizmet Madalyası'na layık görülen Okan, yurtdışındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti: "35 yıldır bu ülkeye hizmet eden bir iş adamı olarak, özellikle yurtdışında edindiğim deneyimleri memnuniyetle öğrencilerle paylaşıyorum. İş ararken hangi donanımlara sahip olmaları gerektiğini onlar adına izliyorum."
Haberin fotoğrafları