kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bu görüntü, olaydan 30 dakika önce çekilmişti.

Limitsiz ihmaller zinciri

Özgür ÖNDER - Recep AKTEPE
Antalya'da 3 kişinin öldüğü köpük faciası gerçeği: Otelde 18.00'den sonra doktor görev yapmıyor. Köpük makinesinde röle yok, operatör hatası var..
Antalya Kundu'daki Venezia Palace Deluxe Resort Hotel'de 3 kişinin canına mal olan köpük faciası, her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan bölgedeki otellerde saat 18.00'den sonra doktor bulunmadığını ortaya çıkardı. Elektriğe kapılanlara ilk müdahalenin 15-20 dakika sonra yapıldığı, yaralıların da 30-45 dakika sonra hastaneye kaldırıldığı anlaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı da 5 yıldızlı otel hakkında inceleme başlatırken, gözaltındaki cihaz operatörü Tuncay Duran tutuklandı. Partiyi düzenleyen Element firması sahibi Erol Kabaca ve Otel Genel Müdürü Mehmet Yılmaz dün "dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edildi. Kabaca ile Yılmaz 5'er bin YTL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere 'adli kontrol gözetiminde' serbest bırakıldı. Yılmaz ve Kabaca'ya yurtdışına çıkış yasağı da kondu. Nöbetçi Mahkeme otelin güvenlik müdürü Turgut Çetin'in ifadesine başvurdu.

MERDİVEN ALTI MAKİNE
Antalya Tabip Odası Başkanı Selçuk Koçlar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Otellerde kesinlikle 24 saat doktor olmalı. Bu konudaki yasa Meclis'ten bir türlü geçmiyor" dedi. Bilirkişi raporunda 3 önemli neden tespit edildi. Köpük makinesi için 'Bu tip makinelerin denetimsiz merdiven altı imalathanelerde satıldığına' dikkat çekilen raporda, elektrik kaçağı tespit edilen makine ve panoda hayat kurtaran röle olmadığı, operatörün de cihazın kullanımında kontrolü kaybettiği, cihazı köpük ortamı içerisinde devirdiği için hatalı olduğu belirtildi.
Haberin fotoğrafları