kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Göz'e gitti MS tedavisi oldu, lenfomadan öldü

Adnan RAMOĞLU / SABAH
14 yaşındaki Fatma'ya KKTC'de MS tedavisi yapıldı. İstanbul'da lenfoma olduğu ortaya çıktı. Babası "Tümörü iğneyle yaydılar" diyerek tepki gösterdi..
KKTC'de yaşayan Trabzonlu Çelik ailesi, "gözleri kayıyor" diye hastaneye götürdükleri 14 yaşındaki kızları Fatma'yı, lenfoma nedeniyle 73 gün içinde kaybetmenin acısını yaşıyor. Kızının göz doktoru tarafından nöroloji servisine sevk edildiğini, burada tomografi çekildiğini ve MS hastalığından şüphelenildiğini anlatan polis baba Mustafa Çelik, "Durumu daha da kötüleşince İstanbul'a getirdik. Ama kurtaramadık" dedi.

AİLESİNDEN TEPKİ
33 yıl önce KKTC'ye yerleşen Mustafa Çelik, 15 yıl önce Lefkoşa'da bir köy karakolunda polis memuru olarak görev yapmaya başladı. İki kız çocuk babası Mustafa Çelik, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi büyük kızı Fatma'nın (14) ders çalışırken gözünün kaydığını fark etti. Bunun üzerine kızını 11 Ocak 2008'de Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne götürdü. 15 Ocak'ta hastaneye yatırılan genç kıza MS olduğu düşünülerek tedavi başlatıldı ama durumu kötüye gitti. 1 Şubat'ta Fatma, ailesi tarafından İstanbul'a getirilerek, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Lenfoma olduğu belirlenen ve ameliyat edilen genç kız, bir süre daha aynı hastanede tedavi gördükten sonra 17 Mart'ta Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Fatma'nın genç bedeni, mücadeleye daha fazla dayanamadı ve 24 Mart'ta yaşama veda etti. Acılı baba Mustafa Çelik, "İstanbul'da kızımın lenfoma hastalığına yakalandığını söylendi. Kıbrıs'taki hastanede yapılan iğneler tümöre denk gelip, vücuda yayılmasına neden olmuş. Lefkoşa'da ayrıntılı tomografi çekilseydi, bu olmazdı" iddiasında bulundu.
Haberin fotoğrafları