kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

180 gün kala teslim ettiler

Karadziç yargıçlara: Sene sonuna kadar dayanamadığıma üzülüyorum. Ocakta yeni dava açmayı durduracaklardı. Ben de hayatımın sonuna kadar rahat edecektim..
Bosna Savaşı'nın baş savaş suçlusu Radovan Karadziç'in şok bir gelişmeyle tutuklandığının açıklanması sonrası tüm dünya tutuklama hakkındaki detaylara ve mahkemeye kilitlenmiş durumda... Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç'in tutuklamanın pazartesi günü gerçekleştiğini söylemesine rağmen, Karadziç'in avukatlarının müvekkillerinin cumadan beri tutuklu olduğunu söylemesinin ardından Sırp hükümetinden akılları karıştıran bir başka açıklama daha geldi..

İSTİHBARAT SERVİSİ KORUDU
Sırbistan İçişleri Bakanı Ivica Daciç, "Gizli servis onu korudu, gizli servis şimdi de onu teslim etti" dedi. Alman Welt gazetesi de Sırp yetkililere dayandırdığı haberinde 13 yıl boyunca Belgrad'da aşırı milliyetçilerin en yoğun olarak yaşadığı mahallede yaşayan Karadziç'in tamamen istihbarat servisi tarafından korunduğunu iddia etti. Karadziç'in sorgulaması sırasında, "Sene sonuna kadar dayanamadığım için çok mutsuzum. Lahey'deki mahkeme yeni dava açmayı ocakta bırakacaktı. Ben de hayatımın sonuna kadar rahatsız edilmeyecektim" dediği de dün dünya haber ajanslarına yansıdı. Kardeşi Luka Karadziç de, "2009 ocak ayına kadar dayanmaya çalışıyordu. O zaman kendisi teslim olacaktı. Çünkü ocak ayında mahkeme yeni davalar açmayı sona erdirecekti" dedi.

SALI TESLİM EDİLECEK
Avukatlarının Karadziç'in mahkemeye teslim edilmesi kararına yarın itiraz etmesi bekleniyor. İtirazı değerlendiren yargıçlar 72 saat içinde kararlarını verecek. Lahey'e teslim etme kararınıysa hükümet alacak. Adalet Bakanlığı'nın teslim kararının imzalamasından sonra Karadziç'in gelecek hafta salı günü Lahey'e teslim edilmesi bekleniyor.