kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
24 SAATE 250 BIN EURO... Bugün Berlin'de Zafer Anıtı'nın önünde konuşacak Obama'yı 700 polis koruyacak. Almanya, Senatör'ün 24 saatlik gezisi için 250 bin Euro harcandı. Merkel'le görüşecek olan Obama'nın gezi planı sır gibi saklanıyor. Der Spiegel dergisi ise bu haftaki sayısında kapağına "Almanya Superstarla buluşuyor" başlığını attı.

Barack Obama: 2 ABD medyası: 0

Kendisini kapak yapan New Yorker'ın muhabirini uçağına almadı. Siyahi aday hakkında yalan haber yapan Metro gazetesinin genel yayın yönetmeninin de işine son verildi.....
ABD'de kasımda yapılacak başkanlık seçimleri için yarış tam hızla devam ederken Demokratlar'ın adayı Barack Obama gittikçe medyada elini güçlendiriyor. Obama ilk olarak, son sayısında kendisini terörist olarak gösteren New Yorker dergisinin muhabini uçağına kabul etmedi.

MAKALESİ YAYIMLANMADI
Bu olayın üzerinden çok geçmeden bir kriz de Obama ile dünyanın birçok yerinde ücretsiz dağıtılan Metro gazetesi arasında yaşandı. "Obama benim kölem" yazılı tişört giyen bir genç kızın 4 siyahi genç tarafından dövdüğünü anlatan haberi manşet yaptı. Ancak haberin yalan olduğu ortaya çıktı. Ve yayın yönetmeni Mark Bulliet kovuldu. Öte yandan Amerikan basını karşısında iki sıfır öne geçen Obama'nın yurtdışı gezisi görüntülerin televizyonlarda canlı olarak yayınlanmasından şikâyetçi olan Cumhuriyetçi cepheye son darbede New York Times gazetesinden geldi. Gazetenin editörleri John McCain'in Irak politikalarıyla ilgili yazdığı bir makaleyi "haksızlık olur" diyerek yayımlamayı reddetti. Bu duruma tepki gösteren Cumhuriyetçi adayın seçim kampanya bürosu Obama'nın medya tarafından daha fazla destek gördüğünü ileri sürdü.