kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GÜRCAN BİLGİÇ

MTK maçı zor geçer

Fenerbahçe'yi "çok iyi" bulmayı beklemiyorduk. Ama aklımızdaki ve beklentilerimizdeki "iyilere" yakın olacağını umuyorduk.
Saracoğlu'ndaki ilk hazırlık maçının beklenen ilgiden uzak olması, hazırlık dönemi rüzgarlarının, hiç bir yelkeni hareket ettirecek gücü göstermemesinden. İki yıldır sadece sonuçlara odaklanan tribünlerin; tempo, estetik, pozisyon adına beklentilerinin yükselmediğinin de işareti bu boş koltuklar. Yine de; 30 bine yakın seyirci vardı. Ligin diğer takımları full oynardı, aslında boş gözüken Saracoğlu yoğunluğunda.
Aragones, ön libero gelene kadar 4-4-1-1 oynayacaktı. Oynadı da... Ama hazırlık dönemi, forvet arkasındaki 'bir'i; Alex olarak fısıldıyordu bize.
Dün Semih'i gördük orada. Alex uzaklaşmıştı kaleden.
Yani ne Semih yerindeydi, ne Alex...

KADIKÖY BOĞASI SAHNEDE
İlk yarı, "Guiza'ya gol attıralım" tiyatrosuydu. İspanyol Boğası boş kalelere kaçırırken, Kadıköy Boğası (Semih), ilk pozisyonunda açılışı yapıverdi. Guiza'ya okunu kullandırtan ikinci golde de defansı şaşırtan şutun sahibiydi.
Rakibe golün haricinde, hiç pozisyon vermediler. Fenerbahçe'nin ligdeki en önemli özelliği de bu olacağa benziyor. Alex'in bile istekli prese katılması, Kazım ve Uğur Boral'ın ellerinden geldiğince geriye çabuk koşmaları güzel ipuçları. Bir hafta içinde tempolarını arttırıp, çok daha etkili olmaları gerekiyor.
İki bekin (Roberto Carlos - Gökhan Gönül) ileriye çıkarken üç kere düşündüklerini de belirtelim. Bekler oyuna girmezse, kanatlar nasıl çalışacak?
Semih'in ve Alex'in yeni pozisyonları ne kadar doğru?

KADRO DOĞRU SEÇİLMELİ
Aragones'in istedikleri ve düşündükleri doğru şeyler. Ama seçtiği kadronun bu düşünceyi nasıl gerçeğe çevireceğini çok tartışırız. Bu oyunu oynayacak doğru isimleri bulması gerekiyor. Oyuncuya mevki değil, mevkiye oyuncu seçmeli. Zamanı azalıyor...
Sorular ve sıkıntılar çok... MTK Budapeşte maçı kolay geçmeyecek...