kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bush: Wall Street fazla içti

Yeni Haber
ABD Başkanı George Bush, küresel düzeyde finans sektörünün kalbi konumunda olan Wall Street'in ''fazla içtiğini'' şimdi ''akşamdan kalma'' konumunda olduğunu söyledi.

Baskan Bush, ''Sorunun Wall Street'in ne kadar sürede ayılacağı'' dedi.Bush, dün akşam Houston kentinde düzenlenen bir toplantıda, dinleyicilerden video kameralarını kapatmasını istedikten ve gazetecilerin toplantı salonundan çıkarılması ardından konuşma yaptı.Bazı dinleyicilerin uyarıları dinlemeyerek toplantıyı gizlice video kameraya kaydettiği ve ''gününde'' olduğu görülen Bush, yaptığı konuşmasında, ''Burada sorun yok. Wall Street çok içti. Sorun Wall Street'in ne kadar sürede kendine geleceği ve keyfi olan, hayale dayanan finansal enstrümanları kullanıp kullanmaya çalışmayacağı'' dedi.Daha sonra ABD Beyaz Saray Sözcüsü Tony Fratto, Başkan Bush'un yaptığı konuşmaya açılık getirdi.

Başkan Bush'un konuşmasında borsada birçok gözlemcinin sahip olduğu yolu tanımladığını ifade ederek, ''Başkan bunu daha önce de işaret etti.
Borsa, birçok çok kompleks finansal enstrümanlarla çalışıyor. Burası açık herhangi biri için açık. Bu enstrümanların sahip olduğu riskleri
borsa tümüyle anlamıyor'' diye konuştu.

AA