kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sessiz prova

Yeni Haber
Galatasaray, Almanya kampının son hazırlık maçında, Belçika'nın Gent takımıyla golsüz berabere kaldı...
Bochum kentindeki Lohreide Stadı'nda yapılan karşılaşmada Galatasaray Aykut, Sabri (Dk. 70 Ferdi), Emre Güngör (Dk. 25 Murat), Emre Aşık, Volkan (Dk. 46 Hakan Balta), Aydın (Dk. 67 Erhan), Mehmet Güven, Barış, Ayhan, Nonda (Dk. 46 Yaser) ve Ümit Karan kadrosuyla mücadele ederken, teknik direktör Micahel Skibbe, Lincoln, Arda, Kewell, Mehmet Topal,Linderoth, Servet, Fırat, Semih, Uğur, Hasan Şaş'ı bu maçta kadroya almadı.

Karşılaşmanın 73. dakikasında Ayhan Akman, rakibine sert girince kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Micahel Skibbe, iyi bir maç olduğunu, ancak daha tam olarak hazır olmadıklarını söyledi.

İkinci yarıda Ümit Karan ile pozisyon bulduklarını, ancak değerlendiremediklerini ifade eden Skibbe, ''İyi bir maç oldu. Ayhan'ın kırmızı kart görmesi iyi olmadı. Ayhan'ın kırmızı kartı bence doğru bir karar. O topu alamazdı. Hakem doğru karar verdi. Şu anda acil transfer ihtiyacı duymuyoruz. Yorgunluk nedeniyle kimi arkadaşlarımızı otelde bıraktık. Hazır olmak için birkaç haftaya daha ihtiyacımız var. Antrenmanlardan memnunum ancak maçların sonucundan memnun değilim. Çalışmaların semeresini almak için daha da çalışmamız gerektiğini anlamış olduk'' diye konuştu.

Lincoln, Arda ve Mehmet Topal'ın hafif kas sorunları nedeniyle maçta forma giymediklerini belirten Skibbe, bu sezon kadroya mutlaka bir genç ismi katacağını ifade ederek, şöyle devam etti: ''Murat Akça'nın savunmada çok iyi işler yaptığını gördüm. Erhan'ın, hücum ouyuncusu olmasına karşın savunmada da çok iyi olduğunu gördük. Sezon başında yedek kulübesinde otursa dahi mutlaka bir genç ismi kadromuza katacağız. Kafamda şu anda bu ismi belirlemedinm. İhtiyacımız olan bölgeye bir genç alacağız.''

Kaleciler Aykut ve Orkun'un hazırlık kampındaki performanslarından memnun olduğunu vurgulayan Skibbe, ''Buna karşın üst düzey bir kaleci arayışı içindeyiz. Aykut ve Orkun'un, işlerini iyi yaptıklarını gördük. Fakat iyi oyunculara da ihtiyacımız var. Üst düzeyde kaleci de arıyoruz. Ama bu iki kalecimize güvenmiyoruz anlamına gelmemeli. Her arayışımız takımımızı daha da geliştirmek için'' diye konuştu.

Kaleci Aykut ise kaleci transferinin herkesi etkileyeciğini ve bu konunun artık kapandığını düşündüğünü söyledi. Hocasının, kendisine güvendiğini söylediğini belirten Aykut, ''Biz geçen yıl en az gol yiyen takımız. Taraftarlar sormaz mı geçen yıl en az gol yediniz ne gerek vardı diye. Artık bundan sonra bu konunun kapandığını düşünüyorum. Üst düzey kaleci Cech ve Buffon var. Onlar da kulüplerinde kaldığına göre bize artık kaleci gelmeyecek demektir. Benim için bu konu bitmiştir'' dedi.

Sabri ise çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, ''İstanbul'da da aynı tempoyu sürdüreceğiz. Avrupa Şampiyonlar Ligi elemesi bizim için önemli. Amacımız oraya kadar hazır olmak'' diye konuştu.

Emre Aşık da takımda Meira ile birlikte 4 tane milli stoper olduğunu ifade ederek, ''Belki hepimiz beraber oynarız. Kamp dönemi çok iyi geçti, ancak henüz hazır değiliz. İkinci kamp döneminden sonra hazır olacağız.Amacımız aynı düzeyde İstanbul'da devam etmek'' dedi. Emre Güngör, sakatlığının hafif olduğunu, fazla riske etmemek için oyundan çıktığını kaydederek, stoper fazlalığının Galatasaray'ın yararına olduğunu söyledi.

Bu arada Kewell, Lincoln ve Nonda'nın izinli oldukları ve cuma günü takımdan ayrı olarak istanbul'a gidecekleri öğrenildi. Galatasaray, yarın TSİ 12.25 uçağıyla Düsseldorf'tan İstanbul'a hareket edecek.