kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlk eşcinsel namus cinayeti

İstanbul'da 15 Temmuz'da arabasında öldürülen Ahmet Yıldız İngiliz basınında... Independent gazetesi "Türkiye'nin ilk eşcinsel namus cinayeti mi" dediği haberde, Yıldız'ın ölüm tehdidi aldığını vurguladı..
İstanbul Üstüdar'da 15 Temmuz gecesi, otomobilinde öldürülen Ahmet Yıldız'ın ölümü İngiliz Independent gazetesine haber oldu. Yıldız'ın eşcinsel kimliğini asla gizlemediğini ve bu nedenle ailesiyle kavgalı olduğunu belirten gazete, "Ahmet Türkiye'deki namus cinayetlerinin ilk eşcinsel kurbanı mı?" başlığını kullandı. Yıldız'ın ölüm tehditleri aldığına dikkat çeken Independent habere şöyle devam etti: "Eşcinsel örgütlere göre, Yıldız'a koruma verilmemesi, Türk toplumunun eşcinselliğe bakışının bir ürünü. Örneğin ordu bunu bir hastalık olarak görüyor ve fotoğraf ya da incelemeye dayalı bir kanıt istiyor."

'TEDAVİ OLUP EVLEN'
Gazeteye konuşan Pink Life adlı eşcinsel derneği üyesi Buse Kılıçkaya da, arkadaşlarının ailesinin cenazeyi almaya yanaşmadıklarını belirtti. Bir başka arkadaşı ise, "Ailesiyle sürekli kavgalıydı. Bir doktora gidip tedavi olmasını ve evlenmesini istiyorlardı" dedi. Gazete ayrıca, Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü'nde okuyan Ahmet Yıldız'ın, geçtiğimiz yıl ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenen bir eşcinsel festivalinde Türkiye'yi temsil ettiğine de dikkat çekti. DIŞ HABERLER