kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Emre Aşık: "Galatasaray bıraktığım gibi"

Yeni Haber
Geçtiğimiz sezonu Ankaraspor'da kiralık olarak geçiren Milli Futbolcu, Galatasaray'ı bıraktığı gibi bulduğunu ifade ederek, "Buraya gelen her futbolcu dört dörtlük futbolcu oluyor." dedi...
Almanya Kampı sırasında açıklamalarda bulunan deneyimli oyuncu, takımda ortamın değişmediğinden söz ederek, "Hakikaten hiç bozulmamış hepsi pırlanta gibi çocuklar. Ya da suyunda bir şey var ki gelen bir şekilde bu ortama ayak uyduruyor, tamamen dört dörtlük futbolcu oluyor. Burada öyle bir hava var. Umarım bu hava lige de iyi yansır." diye konuştu.

Geçen sezonu Ankaraspor'da kiralık geçiren Emre, takımı dışarıdan nasıl gördüğü yönündeki soruya, şu yanıtı verdi: "Geçen sezon başında beraberdik, sezon içinde ayrı kaldık ama dışarıdan gördüğüm kadarıyla o arkadaşlık, o takımdaki birlik çoğalarak artmış ve her hafta ilerledikçe daha da üstüne koydular gördüğüm kadarıyla. Hakikaten inancın zaferi diye bir söz var ya, tamamen uyuyor. Çünkü son haftalarda hiç puan kaybetmediler ve şampiyon oldular. Şampiyon olduk diyeyim ben de, artık tekrar Galatasaray'a döndüm. Tabi çok mutlu oldum. Çünkü herkes biliyor ki ben Galatasaraylıyım. Bunu şu anda da söyledim buradan ayrılırken de söylemiştim. Tekrar geri döndüm ve tekrar söylüyorum; ben bununla gurur duyuyorum her zaman."

Emre Aşık, Kewell'la ilgili olarak da, "Bence çok iyi bir transfer. İdmanlarda top alışı, sürüşü, duruşu, onlar bile belli ediyor. Bilmesen bile o iyi bir futbolcu diyebilirsin yani 2-3 hareketinden sonra. Çok da iyi bir profesyonel. Dışarıdan gözlemliyorum. Bence çok iyi, çok isabetli bir transfer, bunu da çok yakın bir zamanda Türk futbol izleyicileri, özellikle Galatasaray izleyicileri ne kadar haklı olduğumuzu görecekler." açıklamalarında bulundu.

"Ön elemeyi geçip gruplara kalmalıyız"

Galatasaray için bu sene Avrupa'da başarı sınırı ne olmalı? sorusuna ise Emre Aşık şu yanıtı verdi: "Gruptan çıkmak çok önemliydi bizim için Avrupa Şampiyonası'nda. Çünkü gruptan çıkmak zordu. Gruptan çıktığımız için 2 basamak çıkıp yarı finale geldik. Aynı şekilde burada da onu düşünüyorum. Öncelikle ön elemeyi geçip gruba kalmak. Gruptan çıkmak çok önemli bizim için. Ondan sonra oturup konuşmak lazım yarı final mi final mi. Ama tabi gönül ister ki final. Çünkü gerçekten çok kaliteli bir kadro var. Rusya'dan bir takım olursa iyi olur gibi geliyor bana."

CİHAN