kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sinan, 2003'te de Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Ve Sinan şampiyon

Avrupa Boks Birliği, Sinan Şamil Sam ile Paolo Vidoz'un berabere kaldığı ağır sıklet unvan maçının sonucunu değiştirdi ve boksörümüzü şampiyon ilan etti..
Sinan Şamil Sam, Avrupa Ağırsıklek Boks Şampiyonu ilan edildi. Sam, 4 Temmuz'da Ankara'da İtalyan Paolo Vidoz ile yaptığı unvan maçından beraberlikle ayrılmış ve sonuca itiraz edilmişti. Karşılaşmanın sonunda bir hakem Sinan lehine, biri aleyhine, diğeri de beraberlik vermişti. Ancak hakemlerden Robin Dolpierre'in ilk olarak beraberlik verdiği, sonra bunu 10-9 Vidoz lehine çevirdiği öne sürülmüştü. Avrupa Boks Federasyonu (EBU) itirazı değerlendirmek için İtalya'da yaptığı toplantıda maçı Sam'ın kazandığına hükmetti. Kararda Dolpierre'in "Yanlış yaptım" beyanı önemli rol oynadı. Dolpierre, ilk verdiği skora dönünce, maçı Sam kazanmış oldu.

TEKRAR OYNAYABİLİRLER
Vidoz'un talebi halinde Sam 90 gün içinde aynı boksöre karşı unvanını ortaya koymak zorunda. Federasyon Başkanı Caner Doğaneli ise "Sinan hak ettiği kemeri aldı. Şimdi dünya şampiyonluğu için mücadele edebilecek dört isimden biri konumuna geldi" dedi.