kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
VEHBİ KOÇ SERGİSİ AÇILDI Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ndeki tarihi Umurbey Hamamı'nda düzenlenen ''100 Yılın Hikâyesi Vehbi Koç ve Tofaş Sergisi''nin açılışını yaptı.

'Koç, ekonominin santrforu daha çok gol bekliyoruz'

Tofaş'ın 40'ıncı yıl töreninde Sanayi Bakanı Çağlayan, Koç Holding'i Türk milli ekonomi takımının santrforuna benzetti ve "Daha atacağınız çok gol var. Sayın Koç sizden daha çok gol bekliyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Koç, ekonominin santrforu daha çok gol bekliyoruz'
Koç Holding, 1968 yılında üretime başlayan Tofaş'ın 40'ıncı kuruluş yıldönümünü kutluyor. 40'ıncı kuruluş yılı kutlamaları kapsamında önceki gün Bursa'daki 'Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'nde bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Koç Grubu'nu Türk milli ekonomik takımının santrforuna benzetti. Tofaş'a "40 değil 41 kere maşallah'' dediğini, bu sözü aynı zamanda Türk otomotiv sektörü için de söylediğini dile getiren Çağlayan, "(Türk milli ekonomi takımının) çok önemli oyuncularından birisi olan, hatta santrforu pozisyonunda olan Koç Grubu çok gol attı, ama daha atacağınız çok gol var. Sayın Koç, sizden daha çok gol bekliyoruz'' dedi. Türk otomotiv endüstrisinin 2007 yılı için 22 milyar dolara varan, 2008 yılı için de 27 milyar dolarlık ihracat hedef rakamıyla Ar-Ge çalışmaları ve kalitesiyle dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden birisi haline geldiğini anlatan Çağlayan, "Bugün dünyada üretilen her bin aracın 15'i övünerek, iddia ederek söylüyorum; ülkemizde üretilmektedir. Sadece 2008 yılında otomotiv endüstrisinin, koymuş olduğu üretim ve ihracat hedefiyle bugün Türkiye her 24 saniyede bir aracın üretildiği ve her 30 saniyede bir üretilen aracın ihraç edildiği bir ülkedir'' diye konuştu.

EKONOMİNİN İTİCİ GÜCÜ
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise Tofaş'ın 2.5 milyonuncu aracı üretme başarısı gösteren ilk yerli üretici olduğunu hatırlattı. Tofaş'ın, aynı zamanda Türkiye'nin en yüksek kapasiteli otomotiv üretimine sahip şirket olduğunun altını çizen Koç, "2008 yılında 3 milyar dolar ihracat hedefi ile üretim kapasitesini daha da artıracak. 40 yılın tecrübesiyle birleştirdiğimiz dinamizmi ve enerjisiyle Tofaş, aynı zamanda inovatif ve rekabet yaklaşımlarıyla büyümesini sürdürecek ve yeni ufuklara ulaşacaktır" diye konuştu. Türkiye'nin otomotiv üretiminin yüzde 46'sını, ihracatının da yüzde 45'ini Koç Topluluğu'nun gerçekleştirdiğini belirten Koç, "Yalnız 2008 yılında Ford Otosan'ın 115 milyon dolar, Tofaş'ın da 514 milyon dolarlık yatırım programları mevcut'' dedi.

'TOHUMU KOÇ ATTI'
2007'de 1 milyon 130 bini aşan üretimiyle Türk ekonomisinin en lokomotif sektörlerinden birisi olduğunu kaydeden Koç, şöyle konuştu: "Geçen yıl 20 milyar dolarla en çok ihracat yapan sektör olan otomotiv, bu yıl da 27 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirecek. 2012'de sektörün 2 milyonluk üretime ulaşması bekleniyor. Bu da Türkiye'nin AB'deki 5'inci en büyük üretici olması demek. Sektör 2012'de ihracatta adet bazında 1.5 milyona, büyüklük olarak da 40 milyar dolara ulaşacak. Ne mutlu ki Koç olarak, bu başarıda önemli rol oynuyoruz. Türk otomotiv sektörünün tohumlarının topluluğumuz tarafından atılmasından büyük bir gurur duyuyoruz."
Haberin fotoğrafları