kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Luca di Montezemolo

Ferrari'nin CEO'su tren üretimine girdi

Ferrari CEO'su Luca di Montezemolo İtalya'nın ilk özel tren şirketini kuruyor. Saatte 575 km hız yapabilecek trenler 2011'de hizmete girecek..
İtalyan spor otomobil üreticisi Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, İtalya'nın ilk özel tren şirketini kurmaya hazırlanıyor. Projeye Montezemolo'nun yanı sıra İtalyan moda evi Tod's'un sahibi Diego Della Valle, Bank Intesa Sanpaolo ve sigorta şirketi Generali de destek verecek. İlk etapta Milano-Roma arasında çalışacak trenlerin saatte 575 kilometre hıza ulaşacak bir teknolojiye sahip olacağı belirtildi. İlk trenin 2011 yılında çalışmasının planlandığı projeye teknik desteğin Fransız lokomotif üreticisi Alstom'dan geleceği ifade edildi. Projenin 1.5 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Montezemolo, trenlerin yalnızca hız değil lüks konusunda da yeni standartlar belirleyeceğini söyledi. Ferrari CEO'su yeni trenlerin Milano-Roma arasını 3 saatten daha kısa bir sürede kat edeceğini sözlerine ekledi.

TRENLER KENE DOLU
İtalyan Corriere della Sera gazetesi bir süre önce yayımladığı haberinde devlete ait tren şirketi Ferrovie dello Stato'yu yerden yere vurarak, tren vagonlarında keneden hamam böceğine kadar her türlü hayvanın cirit attığına işaret ederek devletin çözüm üretmesi gerektiğine dikkat çekilmişti.
Haberin fotoğrafları