kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cinsel davranış sapması çocukluğa kadar uzanır!

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Fetişizm, bilinçdışı kaygıdan kaçınmak için cinsel dürtüleri uygun olmayan nesnelere aktarma çabasıdır. Bu tür cinsel davranış sapmalarının başlangıcı çocukluğa kadar uzanır..
Kadın ayağına karşı çocukluğumdan beri ilgim vardı. Ama artık sürekli yenileyen ve kriz gibi bir şey yaşıyorum. Aklıma durup dururken kadın ayağı ile ilgili hayaller geliyor. Bu sorun yüzünden evlilik fikrinden kaçıyorum. Ahmet S./İstanbul

Fetişizm, cansız bir nesne ya da bedenin bir bölgesinden tahrik olma ve cinsel doyuma ulaşmayı ifade eder. Ayak, çorap, ayakkabı, kalem, iç çamaşırı gibi nesneler fetiş nesnesi olabilir. Fetişizm, bilinçdışı kaygıdan kaçınmak için cinsel dürtüleri uygun olmayan nesnelere aktarma çabasıdır.

TEDAVİSİ MÜMKÜN
Kişinin cinsel kimliğinin oluşumunda ödipal dönem olarak adlanırılan 3-5 yaşları arasındaki anne-baba ile kurduğu ilişki esastır. Çocuk bu dönemde ortaya çıkan birtakım sorunları aşamazsa, orada takılıp kalır ve bu sorunlar ileride parafililer (cinsel davranış sapmaları) olarak karşımıza çıkabilir. Parafililer; genellikle tekrarlanan ve kişiye üzüntü veren özel cinsel fanteziler, yoğun cinsel dürtüler ve uygulamalar ile karakterize cinsel bozukluklardır. Cinsel terapi ile tedavisi vardır, rahat olun.