kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ASO'nun yeni binasının açılış törenine ATO Başkanı Aygün ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu katılmadı.

'Ne krizi ilk çeyrekte 164 bin otomobil satıldı'

Başbakan Erdoğan kriz söylemlerini yanıtladı: "Deniyor ki 'Kriz var.' Kriz mi ne krizi yahu. İlk çeyrekte 164 bin otomobil satıldı"..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ne krizi ilk çeyrekte 164 bin otomobil satıldı'
Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Biz Türkiye'yi pazarlıyoruz' dediklerinde kendilerine yönelik ağır hakaretler yapıldığını belirterek, "Evet biz ülkemizi pazarlıyoruz, ülkemizin güzelliklerini pazarlıyoruz, ülkemizin ürünlerini pazarlıyoruz, ülkemizin beyin gücünü pazarlıyoruz" dedi. Erdoğan, kriz söylemelerine de "Hani deniyor ya 'kriz miriz' ne krizi yahu... 164 bin otomobil satıldı ilk çeyrekte" diyerek karşılık verdi. Erdoğan, Ankara Sanayi Odasının (ASO) yeni hizmet binasının açılışında Zafer Çağlayan Meclis Salonu'nda yaptığı konuşmada, Türk ekonomisinin tam 25 çeyrektir büyüme kaydettiğini ve bunun görmemezlikten gelinemeyeceğini söyledi. Türkiye'de hiçbir dönemde böyle bir büyüme oranı görülmediğine işaret eden Erdoğan, iktidarlarının ilk yıllarında her çeyrek büyüme oranları açıklandığında, bu oranların 'hormonlu, karşılıksız, sanal, yapay, gelip geçici' olduğunun öne sürüldüğünü belirterek, ''Hamdolsun 25 çeyrek geçti. Herhalde 25 çeyrek süren bir sanal, yapay süreç olmaz" dedi.

ERDOĞAN MUHALEFETI ELEŞTİRDİ
"Bu bir heyecandır. Dağ taş demeyeceksin, bu işin deli divanesi olacaksın. O zaman bu iş yürür" diyen Erdoğan, "Bir zaman hatırlarsanız, 'Biz Türkiye'yi pazarlıyoruz' dediğimiz zaman, bize hakaretler yağdı, 'Nasıl bu ifadeyi kullanırsın'. Ne yapalım, senin yani niyet okuyuculuğun varsa ben ne yapayım. Biz bu noktada bilimsel ifadeyi kullanıyoruz ama o bilim tezgahından da geçmedikleri için bunun da farkında değiller. Evet biz ülkemizi pazarlıyoruz, ülkemizin güzelliklerini pazarlıyoruz" dedi. Muhalefetin tutumunu eleştiren Erdoğan, "Onun içinde öyle gidip Anadolu'nun sağında, solunda, köşesinde Türkiye'nin 500 milyar dolar borcu var... Eline diline dursun. Bu işi zerre kadar bilenler Türkiye'nin böyle bir borcu var mı, yok mu çok iyi bilirler" dedi.