kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mustafa Su

Anadolu'ya ucuz sağlık sigortası

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, Anadolu'daki hastanelerin İstanbul'dan ucuz olduğunu belirterek, sağlık sigortalılarına uygun fiyatla poliçe sunulabileceğini söyledi..
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, sağlık poliçelerindeki suistimallerin önünü kesmek için başladıkları e-provizyon ile devletin kodlarının aynısını kullanarak önemli ölçüde başarılı olduklarını söyledi. Su, aynı şekilde sağlık sigortası ödemelerinin önemli bölümünü oluşturan tanı ve teşhiste de yakında e-provizyon uygulamasına geçilerek ödenmemesi gereken masrafın belirleneceğini kaydetti. Mustafa Su, "Ayrıca, Anadolu'da İstanbul'a nazaran daha ucuz olan özel hastaneler için daha uygun fiyatlı poliçeleri tüketicilerin hizmetine sunuyoruz. Böylece Anadolu'daki sigortalılar, underwriting'i İstanbul hastanelerine göre yapılan fiyatlar yerine ekonomik fiyatlarla sağlık teminatına kavuşabiliyorlar" diye konuştu. Anadolu Sigorta Genel Müdürü, geçen sene mortgage kriziyle ABD'de başlayan ve tüm dünyada kendini hissettiren ekonomik dalgalanmanın sonuçlarının sigorta sektörünü de etkilediğini belirtti. Geçtiğimiz yıl yüzde 15 büyüyen sektörün, dalgalanmanın etkisiyle bu yıl daha az büyüyeceğini tahmin ettiğini söyleyen Su, Anadolu Sigorta'nın gündemindeki konularla ilgili olarak ise şunları söyledi:

KOBİ'LER ÖNCELİKLİ
"Öncelikli gündem maddelerimizden ilki KOBİ'ler için hazırladığımız ve bütün ihtiyaçlarını bir pakette toplayan KOBİ paketimiz. İkincisi ise üç yıldır devam ettiğimiz yeniden yapılanma sürecimizin sonuçlarını almaya başlıyor olmamız. Bundan sonra yepyeni bir Anadolu Sigorta'yı daha iyi ve yeni hizmetlerle müşterilerimizle buluşturacağız." Sigorta sektörünün son döneminde en çok konuşulan konulardan biri de trafik sigortasında kaza tespit tutanağı uygulaması. Mustafa Su'nun açıklamasına göre, Anadolu Sigorta, kaza tespit tutanağı doldurularak başvurulan sigorta şirketleri arasında başvuru oranlarında ilk sıraları alıyor. Mustafa Su, yapılan başvuru oranına bakıldığında, uygulamanın şu an için amacına ulaştığını söyledi. Su sözlerine şöyle devam etti: "Aslında bu süreç sigorta şirketlerine ilave yük getirdi. Trafik kazaları şimdiye kadar kolluk kuvvetleri tarafından çözülüyordu. Şimdi ise değerlendirmeyi sigorta şirketleri yapmak durumunda. Bu da ilave işgücü anlamına geliyor. Ancak, biz trafik gibi şehir yaşamını her gün olumsuz anlamda etkileyen bir soruna çözüm getirme noktasında pay sahibi oluyorsak, bu yükü memnuniyetle karşılarız. Kısacası, bazı problemler taşısa da, Anadolu Sigorta olarak uygulamayı olumlu buluyoruz."