kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Fatih Ürek'in dolandırıldığı'' iddiası

Yeni Haber
Şarkıcı Fatih Ürek'in ''borç para almak için ipotek ettirdiği villasını hileli şekilde üzerine geçirdiği'' iddia edilen sanık ile suça karıştığı öne sürülen ablası Sevli Ürek'in yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Kemal Turan katıldı. ''Müşteki'' Fatih Ürek ile tutuksuz sanık olan ablası Sevli Ürek ise duruşmaya gelmedi.

Kimlik tespitinin ardından sorgusu yapılan Kemal Turan, müteahhitlik ve inşaat malzemeleri pazarlamacılığı yaptığını söyledi. Fatih Ürek ve diğer sanık Sevli Ürek'i tanımadığını söyleyen Turan, şunları anlattı:

''Ben Ortaköy Balmumcu'daki dubleks gayrimenkulü görüp beğendim. Fiyat konusunda Sevli Ürek ile emlakçi Faruk Erdoğan'ın yanında pazarlık yaparak, tapu masrafları ve emlakçının komisyon bedeli tarafımda kalmak üzere 405 bin YTL'ye anlaştım.

Sevli Ürek, imzadan önce parayı peşin olarak vermemi istedi. Ben de Ümraniye'deki ofisimden gelirken bir miktar para, altın ve dövizimi çantamda getirmiştim. Bunlar aracımın bagajındaydı. Yine bankada biraz param vardı. Bunları denkledim. 6 bin YTL'yi emlakçıya verdim. Bir o kadar da emlak vergisi ödedim. 393 bin YTL param vardı. Tapuyu aldığım gün kendisine 367 bin YTL nakit para verdim. Geriye kalan 25 bin 400 YTL için senet yapıp Sevli Ürek'e verdim. Senedin vadesi 4 aylıktı. 4 ay sonra Sevli Ürek geldi, hesabına parayı gönderdim, senedi aldım ve satış işlemlerini tapuda hallettik.''

Turan, satış günü çocukları ile Samsun'a gitmek zorunda kaldığını anlatarak, ''Benim satın aldığım evde kiracı vardı. Kiracının öğretim üyesi olduğu, tatilde ve yılbaşına kadar da kirasının peşin alındığı söylendi. Ben bu şartları kabul etmiştim. 2006 yılının sonlarına doğru satın aldığım eve gidip kiracı ile görüştüm. Kiracı bana 'bu yere yeni taşındım neden çıkayım?' dedi.''

Evi satmak için aldığı anlatan Turan, Sevli Ürek'e verdiği 25 bin 400 YTL'lik senedi de ödediğini belirterek, ''Ben atılı suçu işlemedim. Müştekiyi dolandırmadım ve tefecilik de yapmadım'' diye konuştu.

TARAF AVUKATLARININ BEYANLARI

Sanık avukatı Ali Mesut Seçkin de müvekkilinin beyanlarına katıldığını, beyanları doğrulayan belgeleri mahkemeye sunacaklarını aktararak, emlakçı Faruk Erdoğan'ın ise tanık olarak dinlenilmesi gerektiğini bildirdi.

Tutuksuz sanık Sevli Ürek'in avukatı Zafer Özkılıç ise Turan'ın beyanlarını kabul etmediklerini belirtti. Hakim, emlakçı Faruk Erdoğan'ın da bulunduğu bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Kemal Turan'ın ''dolandırıcılık'' ve ''tefecilik'' suçlarından 3 ile 10 yıl arasında, Sevli Ürek'in de ''dolandırıcılığa iştirak etmek'' suçundan 1 ile 5 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

(AA)