kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yağış İstanbulluları hazırlıksız yakaladı

Yeni Haber
İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, öğleden itibaren kent genelinde etkili oldu.

Sabah saatlerinde Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, öğle saatlerinden itibaren İstanbul genelini etkisi altına aldı.

Yağış nedeniyle Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki trafik yavaşlarken, su birikintileri bulunan yollarda yoğunluk oluştu. Yağış sırasında maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İSKİ ve itfaiye müdürlüklerine kanal taşması nedeniyle 10 ihbar yapıldığını, ekiplerin ihbarları değerlendirerek tıkanan kanalları temizlediklerini bildirdi.

YAĞMURA TAKSİM MEYDANI'NDA YAKALANANLAR SIĞINACAK YER ARADI

Sıcak geçen günlerin ardından İstanbul'da sağnak yağış etkili oluyor. Bazı yerlerde su baskınlarına yol açan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam oldu. Kimileri ise keyifli olduğunu düşünerek yağmur altında yürümeyi tercih etti.

Kentin batı kesimlerine yağmur bırakan bulutlar ilerleyen saatlerde diğer bölgelerde de kendini gösterdi. Sağnak yağış Beyoğlu'nda da etkili oldu. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bulunan vatandaşlar bastıran yağışla birlikte sığınacak yer aradı. Bazı vatandaşlar durak ve saçak altlarına sığınırken bazıları da mağaza ve restoranlara girdi. Kimileri de yağmur altında yürümeyi tercih etti.

BEBEK'TE BİR AĞACA YILDIRIM DÜŞTÜ

Bebek'te bir ağaca yıldırım düştü. Kortel Korusu'ndaki ağaç yıldırımın etkisiyle yandı. Yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Boğaz'ın karşısından gelen enerji nakil hattı Kortel Korusu'nun yakınından geçiyor.

Bebek ve Arnavutköy arasında bulunan Kortel Korusu'na yıldırım düştü. Bir ağaca isabet eden yıldırım nedeniyle güvenlik kamera sistemleri yandı. Yıldırım nedeniyle elektrik tellerinde de kopmalar meydana geldiği görüldü.

Evinde oturduğu sırada gürültüyle irkildiğini anlatan Muhammet Koç, çok yakına yıldırımın düştüğünü çamdan baktıklarında ağacın yandığını gördüğünü söyledi. Olay anında güvenlik kulübüsende bulunudğunu anlatan Yusuf Çakal da yıldırımın düşmesi ile bir anda güvenlik sisteminin patladığını kulübenin duman içinde kaldığını anlattı. Çakal olayın ardından itfaiyeye haber verdiğini söyledi.

* 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...