kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngilizler'in ilk tercihi Türkiye

Yeni Haber
İngilizler, Avro'nun yükselmesi nedeniyle ''en popüler tatil destinasyonu'' İspanya'dan vazgeçip Türkiye'ye yöneldi.

İngilizler için Türkiye ''en popüler ülke'', Dalaman da ''en popüler destinasyon'' oldu. İngiltere'deki Daily Telegraph gazetesi, The Co-operative Travel Company'' adlı bağımsız şirketin, 200 binin üzerindeki İngiliz tatilci üzerinde yaptığı araştırmayı yayımladı.

Araştırma sonuçlarına göre, İngilizler, tatil için en fazla gittikleri ve paket turların geleneksel favorisi İspanya yerine Türkiye gibi daha ucuz tatil seçenekleri sunan ülkelere yönelmeye başladı.

Bu yönelimin en büyük sebebinin de Paund'un Avro karşısındaki değişim oranının düşmesi olduğu belirtildi. İspanya'da, 465 Paund'a mal olan ortalama bir tatilin, Türkiye'de 357 Paund'a denk geldiği kaydedildi.

Rapora göre, tüm bu nedenler, Mayorka'ya rezervasyonların, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 13 azalmasına, buna karşın, yüzde 30 civarında daha fazla İngiliz'in Türkiye'ye seyahat için rezervasyon yaptırmasına neden oldu.

Böylece, Türkiye, İngiltere'de en popüler tatil destinasyonu haline gelerek, İspanya'yı geride bıraktı.

İNGİLİZLERİN İLK 10'UNDA DALAMAN VE BODRUM

The Co-operative Travel şirketinin Satış Direktörü Trevor Davis, ''Ucuz yaz tatili arayan insanlar, geleneksel olarak lider destinasyon İspanya'yı tercih ediyordu. Fakat, tatilciler, bu yıl, Avro'daki artışı ve uygun yer bulma konusunda sıkıntıları gördüler. Bu sonuçtan en karlı çıkan ise Türkiye oldu. Ülkenin tüm bölgelerinde, Türkiye'ye, rezervasyonların yüzde 30 büyüdüğünü gözlüyoruz'' dedi.

Thomson and First Choice adlı tur operatörlerine göre de ekonomik belirsizlikler daha fazla tatilciyi, ücretin önceden bilindiği ''her şey dahil'' sisteminin avantajlarına yöneltecek.

İngiliz tatilcilere göre en popüler 10 tatil destinasyonu şöyle:
1. Türkiye-Dalaman
2. İspanya-Mayorka
3. Yunanistan-Girit
4. Türkiye-Bodrum
5. Portekiz-Algarve
6. Kıbrıs
7. İspanya-Tenerife
8. İspanya-Costa Blanca
9. Mısır-Şerm El Şeyh
10.Yunanistan-Rodos

UNWTO'nun verilerine göre, İspanya, dünyanın en popüler ilk üç tatil destinasyonundan biri.