kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kameralar işte böyle görüntü sağlıyor.

'Dizüstü Google'a tepki: Hırsıza yarar

AA
Google'ın arabaları hatta insanları gösteren "göz hizasından görüntü" teknolojisi İngiltere'yi karıştırdı: Hırsızların ekmeğine yağ sürer..
İnternet arama motoru Google'ın ABD'de bazı büyük kentlerde geçen yıl uygulamaya giren, cadde ve sokakların "göz hizası" görüntülerini İngiltere'de de yayımlama hazırlığı, ülkeyi karıştırdı. Tepkinin nedeni ise uygulamanın "özel hayata müdahale" olacağı ve hırsızlara kolaylık sağlayacağı... İngiltere'deki milyonlarca evin yanı sıra işyeri, hastane, okul gibi mekânların hatta bir arabanın ya da kişinin dahi göz hizası görüntüsünün elde edilebileceğini belirten insan hakları savunucuları, bu görüntülerin online yayımlanmasının suç çetelerinin ekmeğine yağ süreceği görüşünde. "StreetView" adlı internet sitesinde yayımlanacak görüntülere, adres ve posta koduyla ulaşılabileceği, istenen adresin 360 derecelik görüntülerinin elde edilebileceği belirtiliyor.

HIRSIZLARA KOLAYLIK
Tepkilerin bir diğer gerekçesi de görüntülerin insanların günlük faaliyetlerini izleme olanağı sağlaması. Google, İngiltere'deki internet sitesinin ne zaman hizmete gireceğini açıklamıyor. Ancak şirketin logosunu taşıyan pek çok aracın İngiltere'nin dört bir yanında 360 derece dönebilen dev kameralar yerleştirmeye başladığı belirtiliyor.