kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

2 yaşındaki Samet 5 kişide yaşayacak

Okşan ARINÇ SABAH
Aydın'da balkondan düşerek yaşamını yitiren 2 yaşındaki Samet'in 5 organı bağışlandı. Minik Samet'in organları 5 hastaya umut olacak..
Aydın'da evlerinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden 2 yaşındaki Samet Cevdet Sağ'ın organları bağışlandı. Minik Samet'in organları 5 kişiye hayat verecek. Köprülü mahallesinde geçen cumartesi akşamı 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, minik Samet, anne ile babasının oturma odasında oturduğu sırada, tek başına b a l - kona çıktı. Üçüncü kattaki evlerinin balkonundan aşağı sarkan Samet, dengesini kaybederek düştü. Olayın ardından hemen Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan minik Samet'in salı günü beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi Samet'in organlarını bağışlama kararı aldı. Aydın Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Nuri Oğan, "Karaciğer, bir böbrek, iki kornea ve kalp kapakçığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki hastalara takılacak" şeklinde konuştu.

'AİLELERE ÖRNEK OLSUN'
Baba Bülent Sağ, "Biz bir evlat kaybettik, oğlumuzun bağışlanan organları ile hayat bulacak pek çok çocuk kazanacağız" dedi. Anne Berrin Sağ ise yaptıkları bu davranışın tüm ailelere örnek olmasını istediklerini, bu sayede oğullarını hep yaşatacaklarını belirtti.