kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aldatılıp boşanan kadınlar nafakayla estetik yaptırıyor

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
11.07.2008
Günümüzde ayrılık acısı çeken ya daboşanma stresi atlatan kadın ve erkekler soluğu plastik cerrahların kapısında alıyor.Kadınlar, boşanma sırasındakazandıkları nafakayı bu işe yatırıyor.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Aldatılıp boşanan kadınlar nafakayla estetik yaptırıyor
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar boşanma estetiğiyle ilgili sorularımızı cevaplandırdı:

* Kadınlar en çok hangi dönemlerde estetik operasyon yaptırma ihtiyacı hissediyor?
Kadınlar en çok boşanmanın ardından estetik ihtiyacı hissediyor. Kötü giden bir evlilik hayatı sonrası boşanan çiftler, yeni bir hayata başlamak ve evlilik hayatının kendilerinden götürdüğünü düşündükleri fiziksel görünümlerini tekrar kazanmak için bazı estetik ameliyatları tercih ediyor.

* Boşanma sonrası kadınlar en çok hangi estetiği tercih eder?
Boşanan kadınlar en çok botoks yaptırıyor ya da dolgu maddesi ile yüzünde zamanın oluşturduğu izleri onartıyor. Vücutlarındaki sarkmalardan da kurtulmak istiyorlar. Göğüs toplatma, askı, yağ enfeksiyonu ve yağ aldırma gibi işlemler daha fazla tercih ediliyor. Burun ameliyatları ise, vücuttan sonraki sırayı alıyor. Çünkü bu kadınlar değişmek değil, eski hallerine geri dönme arzusunda.

ÇABUK ALIŞIYORLAR!
* Kadınlar evliyken de bu ameliyatları yaptıramazlar mı? Neden boşandıktan sonra ameliyat olmaya geliyorlar?
Bazen evli kadınlara eşleri estetik yaptırmaları için izin vermiyor. Evliyken estetik yaptıramayan kadınlar, boşandıktan sonra bize geliyor. Kendilerini iyi hissetmek istiyorlar. Önce ürküp, ufak değişiklikler yaptırıyor ama sonra bir dizi ameliyat oluyorlar.

* Boşanmanın ardından estetiğe nasıl para bulabiliyorlar?
Nafakalar genellikle estetik bütçesi için kullanılıyor. Çalışan kadınlar bütçelerinden estetik payı ayırabiliyor. Ancak ev kadınları boşanma sırasında hak ettikleri parayı estetiğe veriyor.

ALDATILANLAR GELİYOR

* En çok hangi nedenlerden boşanan kadınlar, estetik yaptırma ihtiyacı duyuyor?
Boşanmaya bir üçüncü kişi karıştıysa yani kadın aldatıldıysa, daha çok ameliyat ihtiyacı duyuyor. Bu durumda nafakasını bile ameliyata ayırabiliyor. Kendine 'Ben güzel değil miyim?' diye soruyor ve hangi yaşta evlendiyse, o yaştaki haline dönmek istiyor.

* İhtiyacı yokken, boşanma nedeniyle estetik yaptırmak isteyen kadınlara ne yapıyorsunuz?
Onları ameliyat etmiyoruz. Eğer kadın depresyondaysa, onu ameliyat etseniz ve sonuç çok iyi olsa bile mutlu olmayabilir.

* Estetik ameliyattan sonra kocasına geri dönen oluyor mu?
Oluyor. Fransa'da yaşayan bir Türk hastam yeni boşanmıştı. Bir yılda vücudunu topladık. Sonra kendisi eski eşiyle barıştı.
Haberin fotoğrafları