kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cevap ve düzeltme yazısı

Sabah Gazetesi'nin internet sitesinin yayın içeriğinde arşiv bölümünde halen yayınlanan, 1 günün içinden başlıklı sekmesinde yer alan ve gazeteciler Kadir ZENGİN, Sırrıberk ARSLAN tarafından hazırlanan "40 bin dolarlık yumurta davası","Yumurtalanmı Çaldılar" başlıklı haber içeriğinde, müvekkilem Opr.Dr.Arzu ÇAĞDAŞ hakkında, toplumda yanlış görüş ve kanılara neden olabilecek tarzda ifadelere yer verilmiştir.

Söz konusu haber içeriğinde, müvekkilem hakkında yazılanlar tamamen asılsızdır, müvekkilemi toplum önünde küçük düşürüp, mesleki itibarını zedelediği gibi kişilik haklarına saldırı niteliği taşımaktadır.

Müvekkilin haber içeriğinde zikredilen olayla bir ilgisi bulunmamaktadır. Olay tamamıyla çarpıtılarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.
Haberde ismi geçen Zeliha Aybatılı İsimli şahsın İsparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun müvekkilimle de hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Müvekkilem Opr.Dr .Arzu ÇAĞDAŞ, haberde adı geçen Dr Yücel KARAMAN ile 2001-2004 tarihleri arasında İstanbul'da "Brüksel Kadın Sağlığı Merkezi'nde" birlikte çalışmıştır. Haberle ilgisi de bundan ibarettir.
Dr. Yücel KARAMAN, ayın üç haftası Türkiye'de , bir haftası da Belçika Brüksel'deki tüp bebek merkezinde çalışırken, Türkiye'de başkasından alınan yumurta ve sperm naklinin yasak olması sebebi ile bu taleple gelen tüm hastalarını, Brüksel'deki merkezinde kabul etmiş, yumurta nakli ve diğer tüp bebek işlemlerini de burada yani Brüksel şehrinde bizzat gerçekleştirmiştir. Müvekkil adı geçen doktorla çalıştığı sürece, bu taleple gelen hastalarla ve diğer şahıslarla hiç karşılaşmayıp kontrollerinde de hiç bulunmamıştır.

Müvekkilem, habere konu Zeliha Aybatılı isimli şahsı ne görmüş ne de muayene etmiştir.

Bu şahsın iddiaları bilimsel gerçeklerle de uyuşmamaktadır. Çünkü yumurta hücreleri muayenehane koşullannda alınamayıp,bu işlem ancak hastanede özel laboratuvar şartlarında Yapılabilir. Ayrıca bu işin yasal olduğu ülkelerde yumurta vericilerin aldığı ücretler, 400-500 Euro civarında olup bedele ilişkin verdiği beyan da gerçeği yansıtmamaktadır.

Bilimsel gerçekler ve etik değerlerle bağdaşmayan bu asılsız haberde, müvekkilin ismi haksız ve mesnetsiz olarak gerçek dışı beyanlar içinde kullanılmıştır. Haber, müvekkile internet ortamı üzerinden internet arama motorları aracılığı ile ulaşmak isteyen hastalar tarafından okunmakta, hastalarda yumurta ticareti yapan doktor imajı yaratarak, yıllarca emek vererek yaptığı mesleki kariyerine maddi ve manevi olarak zarar vermek suretiyle kişilik haklarını ihlal etmektedir.

Bu sebeple işbu tekzip yazısının hazırlanarak, kamuoyunda uyanan yanlış kanaatlerin düzeltilmesi ve gerçeğin ortaya çıkması amacıyla yayınlanması zarureti doğmuştur. 5651 sayılı İnternet Ortamında yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanunu'nun 9.maddesi uyarınca, müvekkil hakkında yayınlanan asılsız, gerçek dışı ve kişilik haklarını ihlal edici nitelikteki haber içeriğinin yayından kaldırılarak, iş cevap ve düzeltme yazısını, üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan, ilgili haberin yer aldığı gazetenin web sitesi internet ortamında, aynı bölüm, sütunda ve aynı puntolarla yayınlamanızı, vekaleten talep ederiz.

Dr. Arzu ÇAĞDAŞ Vekili Av. Aslı ÇAĞDAŞ