kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Patara'da 70 hektar ormanın kül olduğu yangın yerleşim yerlerini tehdit etti. Boşaltılan Gelemiş köyünde evi yanan bir kadın gözyaşlarına boğuldu. Zarar gören otellerdeki turistler de güvenli bölgelere taşındı.

Orman yangınları Patara'yı da vurdu

Antalya Patara'daki yangında 20 ev ve pansiyon yandı. Bir köy ile tehdit altındaki oteller boşaltıldı. Yangın Patara Antik Kenti ören yerine kadar ulaştı..
Mersin'den sonra dün Antalya, Muğla ve Çeşme'den de korkutan orman yangını haberleri geldi. Antalya'nın Kaş ilçesinde Patara Antik Kenti yakınlarındaki Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde 3 ayrı noktada 17.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlerin sıçradığı 20 ev ve pansiyon yandı. Bir otel ve 20 işletme de boşaltıldı. 70 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangını söndürmek için biri keşif 4 yangın söndürme uçağı, 1 helikopter ve 100 işçi akşam saatlerine kadar yangına müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini ve bir köyün de önlem olarak boşaltıldığını açıkladı. Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, Fethiye ve başka yerlerde de yangın olduğu için yardım alamadıklarını ve kendi imkanlarıyla söndürme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Ergün, önlem olarak bir köyün de boşaltıldığını açıkladı. Patara Antik Kenti'nin Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ise, ören yerinin de kısmi olarak yandığını söyledi. Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri Gelmiş köyünde 3 evin kullanılamaz hale geldiğini, bir çok ev ve turistik tesisin zarar gördüğünü açıkladı. Gelemiş köyü ve turistik tetisler tedbir amacıyla boşaltılırken köylüler ve turistler Patara plajı ile tehlike yaratmayan diğer noktalarda bekletildi. Yangına uçak ve helikopter müdahalesinin havanın kararmasıyla sona erdiği sarp alanlarda yangına güçlükle müdahale ettiği kaydedildi.

MUĞLA'DA 18 NOKTADA YANGIN
Muğla'da ise yedi ayrı bölgede, 18 ayrı noktada orman yangını çıktı. Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, "Muğla, Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Köyceğizdeki yangınların bir bölümü yıldırım düşmesi neticesinde başlamış" dedi. 17 noktadaki yangın dün gece kontrol altına alındı. Bodrum Kissebükü'nde dün 17.00'de 2 farklı noktada çıkan yangında 5 hektar orman kül oldu. İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı mevkisindeki yangında ise Ahmet Piriştina Hatıra Ormanı kısmen zarar gördü. Zonguldak'ın Bölücek köyünde ise 3 hektar orman yandı.
Haberin fotoğrafları