kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İran'ı vurma işareti

İran, 2 bin km menzilli Şahap 3 füzelerini test edince yine savaş çanları çalmaya başladı. İsrail "1981'de vurduk, yine vururuz" resti çekti. İran TV'sine göre ABD, İsrail jetlerine Irak'ın hava sahasını açtı. Tahran teyakkuzda: "Hazırız." ABD, İran'a karşı İsrail'e desteğini yineledi: "Müttefikleri koruruz"..
İLİŞKİLİ HABERLER
İran'ı vurma işareti
İran-İsrail-Amerika üçgenindeki gerilim tırmanıyor... İran Devrim Muhafızları'nın İsrail'i ve bölge ülkelerini vurabilecek menzile sahip Şahap-3 türü füze denemesinin ardından askeri denemeleri dün de sürdü... Karadan karaya, sahilden denize, karadan havaya, denizden havaya ve denizden denize füze denemeleri yapıldı. "Yüce Peygamber III" isimli 3 gün sürecek tatbikata Amerika sert tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice sert açıklamalarda bulundu. Bakan Rice, İran'ın olası bir saldırısına karşı, Washington'ın bölgedeki çıkarlarını ve müttefiklerini mutlaka savunacağını söyledi. Gürcistan ziyareti sırasında gelişmeleri değerlendiren Rice, ülkesinin Ortadoğu'daki güvenliği sağlama kabiliyetini artırdığını, İran'ın bundan şüphesi olmaması gerektiğini belirtti.

BARAK: VURMAYA HAZIRIZ
ABD'li Korgeneral Henry Obering da, İran'ın füzelerinin menzillerini artırması nın endişe verici olduğunu belirterek, "Birkaç yıl içinde Avrupa'nın büyük bir bölümünü vurabilirler" diye konuştu. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise, 1981'de Irak'a düzenlenen saldırıyı dile getirerek, İran'ın nükleer tesislerini vurmaya hazır oldukları imasında bulundu. Barak "Bölgedeki en güçlü ülkeyiz, İsrail çok önemli çıkarları riske girdiğinde harekete geçmekte tereddüt etmediğini geçmişte kanıtladı, yine kanıtlarız" dedi. İran televizyonu da dün, ABD'nin bir aydır Irak hava sahasını İsrail jetlerinin kullanımına açtığını öne sürdü. Jetlerin Ürdün üzerinden Irak'a girdiği belirtildi. İsrail'in geçen ay Akdeniz'de 100'den fazla F-15 ve F-16 ile yaptığı tatbikat savaş provası diye yorumlanmıştı. Devrim Muhafızları Kara Güçleri Komutanı Hüseyin Salami de, "Parmaklarımız tetikte... Binlerce füzemiz istediğimiz hedefleri vurmak için hazır" diye meydan okudu.
Haberin fotoğrafları