kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dink davası basına açılıyor

Hrant Dink'in katil zanlısı ve azmettiricilerinin yargılandığı davanın altıncı duruşması bugün. Duruşma tetikçi Ogün Samast'ın 18 yaşını doldurması sebebiyle ilk kez basına açık yapılacak ve Yasin Hayal'in eski eniştesi dinlenecek..
Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı ve azmettiricilerinin yargılandığı davanın altıncı duruşması bugün tetikçi Ogün Samast'ın 18 yaşını doldurması sebebiyle ilk kez basına açık yapılacak. Davanın açılmasının üzerinden geçen bir yılın ardından, bugün İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilecek duruşmada, tanık ve sanık olarak yargılanan Yasin Hayal'in eski eniştesi, dönemin jandarma muhbiri Coşkun İğci dinlenecek. Davadaki 19'uncu sanık olan İğci, Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görevi ihmalle suçlanan bir astsubay ile bir uzman çavuşun yargılandığı davada Cinayetten üç dört ay önce kendilerine, Yasin Hayal'in Dink'i öldüreceği yönünde bilgiler verdim. Bana olayı takip edeceklerini söylediler" demişti. Bu sayede Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nın Dink cinayetinden haberi olduğu ortaya çıkmış ve İğci de Dink davasına dahil edilmişti. İğci, İstanbul'daki 5'inci duruşmaya gelmiş ancak avukatı olmadığı için ifade verememişti. Trabzon'daki davada yargılanan astsubay Okan Şimşek ve uzman çavuş Veysel Şahin de, İğci'nin verdiği ifadeyi doğrulayarak, ihbarı dönemin Alay Komutanı Ali Öz'e ilettiklerini söylemişti.

535 GÜN VE 5 DURUŞMA
Hrant Dink'in arkadaşları, bugün de İstanbul Beşiktaş Meydanı'nda bir araya gelecek. Kendilerine "Hrant için, Adalet için" adını veren grup, Dink'in öldürülmesinin üzerinden 535, katilinin yakalanmasının üstünden 534 gün geçtiğini hatırlatarak "İlk duruşmadan bugüne bir yıl geçti, Bir adım yol alınmadı" açıklamasını yaptı. Grup, açıklamasında "Aklımızda canımızı acıtan birçok soruyla ilk kez kamuya açık gerçekleşecek olan Hrant Dink'i katledenlerin yargılandığı davayı izlemeye gideceğiz" dedi.
Haberin fotoğrafları