kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başsavcı'nın sözlü açıklamaları 'Delil mi?' tartışması

Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın 1 Temmuz tarihinde yaptığı sözlü açıklamaların 'iddianame' yerine geçip geçmeyeceğini tartışıyor.

Bazı Mahkeme üyelerinin, açılan kapatma davasının iddianame ile sınırlı olduğunu ve iddianamede yer almayan iddiaların davada görüşülmeyeceğini belirtirken, bazı üyelerin de sözlü açıklamaların iddianame yerine geçeceği görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

Daha önce siyasi partiler hakkında açılan kapatma davalarında yapılan sözlü açıklamalar sonrası 'ek iddianame' hazırlandığını hatırlatan Anayasa Mahkemesi üyeleri, bu konunun yapacakları toplantılarda tartışılıp karara bağlanacağını belirttiler. Başsavcı'nın yaptığı sözlü açıklama iddianame yerine geçmezse, sözlü açıklamasında dile getirdiği konular kapatma davasında delil olarak kullanılmayacak.

BAŞSAVCILIKTA EK İDDİANAME HAZIRLIĞI

Başsavcı Yalçınkaya'nın, sözlü açıklamalarına ilişikin ek iddianame hazırlayıp hazırlamayacağı merak konusu oldu. Başsavcılık çevreleri, yapılan sözlü açıklamada dile getirilen konuların iddianame yerine geçmesi gerektiği konusunda kesin bir kararları olmadığını ve yakın bir zamanda ek iddianame hazırlanabileceğini belirttiler. Hazırlanacak iddianamede, sözlü açıklamada dile getirilen konuların yer alacağı, yeni iddiaların da dile getirilmesinin söz konusu olabileceği kaydedildi.

(ANKA)