kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan, Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay, serbest kaldıktan sonra Emin Çölaşan'la birlikte katıldığı programda, kendisine hangi soruların yöneltildiğini anlattı.

Görüntüler Ersöz'den

Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay gözaltı sürecini anlattı: Ersöz'le görüşmemizin görüntüleri kendi arşivinden. Sinan Aygün yanımda "Beni başbakan yapacaklar" diye söyleniyordu..
Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay, gözaltı ve mahkemede yaşadıklarını tüm detayları ile anlattı. Balbay, kendisine ağırlıklı Türk Metal-İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ve Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal ile ilgili sorular yöneltildiğini açıkladı. Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve hükümete karşı halkı isyana teşvikle suçlanan Balbay, ART'de yaptığı programda yaşadıklarını ve soruşturmaya ilişkin görüşlerini anlattı. Sorguyu beklerken ATO Başkanı Sinan Aygün ile yan yana oturduklarını belirten Balbay, ilginç bir ayrıntıyı da aktardı. Balbay, "Gözlerini kapamış, kafasını duvara yaslamış, 'Beni Başbakan yapacaklar', diye mırıldanıyordu' dedi. Galiba kafasında siyaset var" diye konuştu. Balbay, telefonlarının dinlendiğini belirterek, "Savcı bey, telefon faturalarımın kabarık olduğunu ve kimin ödediğini sordu" dedi.

TOLON'LA GÖRÜŞME SORUSU
Balbay, sorgu sırasında "Ahmet Necdet Sezer" olarak kayıtlara geçen bir kâğıt uzatıldığını ve burada bir vatandaşın kendisine çektiği faks mesajının gösterildiğini belirtti. Eski Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Levent Ersöz ile 2004 yılında odasında yaptığı konuşmanın görüntülerini kendine izlettiklerini belirten Balbay, "Ersöz'ün odasında kamera varmış. İç güvenlik kamerası belki. Gizli kayıt yapılmış. Kayıt savcının elinde. Levent Paşa'nın arşivindeymiş bu görüntü" dedi. Balbay, kayıt edilen görüşmede ülke sorunlarının tartışıldığını, Paşa'nın "Bu medya teslim oldu, ne yapacağız" dediğini ve kendisinin de görüşlerini anlattığını belirtti. Balbay sorguda kendisine "Hurşit Tolon'u neden ziyaret ettiniz? Tolon neden 'Balbay bize yardım eder' dedi?", "Mustafa Özbek'i nereden tanıyorsun? Türkiyem topluluğu nedir? Neden ona başkan diyorsun? Siyasi olarak ne tür bir arayış içinde?", "Mehmet Haberal'ın arayışları nedir?" şeklinde sorular yöneltildiğini söyledi.