kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ergenekon" Çin basınında

Yeni Haber
Ergenekon soruşturması kapsamında emekli generaller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un tutuklanması Çin basınında da yer aldı.

Çin'in devlet televizyonu CCTV'nin konuyla ilgili haberinde, Türk emniyetinin, eski iki generali darbe girişimi ve Ergenekon örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına aldığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi. Haberde polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerine de dikkat çekildi.

Komünist Partisi'nin resmi yayın organı Halkın Günlüğü Gazetesi'nin çıkardığı Global Times ekinde de, geçen hafta soruşturma kapsamında 21 kişinin gözaltına alındığı, emekli generallerin tutuklanmasının Türkiye'de büyük yankı uyandırdığı ifade edildi.



İngilizce yayımlanan Çin günlüğü gazetesi ise, dış haberler sayfasında yabancı ajansların konuyla ilgili haberini yayımladı. Haberde, eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ile eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon'un hükümete karşı darbe teşebbüsünde bulunmak ve Ergenekon'a üye olmak iddialarıyla İstanbul'da tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi. Haberde Ergenekon'dan "gizli, ultra milliyetçi, aşırı laik grup'' olarak bahsedildi.

Yabancı ajanslar tarafından dünyaya duyurulan Ergenekon haberlerine, Singapur'da yayımlanan The Strait Times gazetesinin yanı sıra Malezya, Endonezya gibi Uzak Doğu ülkelerindeki görsel ve yazılı medyaya da geniş yer verildi.

CİHAN