kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Türkiye'de kocasız kadın olmak!

Soru şu: "Bu ülkede yalnızca kocasız kadınlar mı sakıncalı?" Bence "Evet!" Ama kocasız kadın dediysem de, hayatında hiç evlenmemiş kadınlardan bahsetmiyorum. Ben, 'Boşanmış!' kadınlardan söz ediyorum. Lütfen yukarıda yazdığım yazıya dikkat edin! 'B' harfi büyük ve altı çizili! Peki, boşanmış kadınların durumunda ne mi var? Allah iyiliğinizi versin! Ne yok ki! İşin gerçeği, ne ararsanız var. Bu yüzden de bugün size, bu ülkede boşanmış bir kadın olmanın karmaşasından bahsedeceğim.

HAYATIN DIŞINDA...
Bir kere şunu baştan söylemek isterim ki; eşinden boşanan bir kadın hayatın hem içinde hem de dışındadır. Boşanmış bir kadın bir başına hayatın içinde tutunmaya çalışırken, hemcinsleri tarafından da hayatın dışına itilmektedir. Bu dışlanmışlığın karşısında da 'akordu bozuk kadınlık!' ya da 'korkak kadınlık!' kendisini göstermektedir. Hâlâ bazılarınız bu sonucun ayrımında değil; değil mi? Günümüzde boşanmış kadınlar daha çok içlerine kapandılar. Hatta hemcinslerine karşı 'erkek korumasız!' olan bu kadınlar, yapayalnız kalmak gibi bir seçim yapmak zorunda kaldılar. Sonuçta da hemcinslerinin gerçek yüzleri ile karşılaşıp, onlardan nefret eder hale geldiler. Evli arkadaşlarıyla arasındaki bağın, 'koca bağı!' olduğunu gördüler. Boşanmış kadınlar, hemcinslerinin bu davranışı yüzünden çok kızdıkları erkeklere saygı duymaya başladılar. Nasıl mı?

ONLAR SEKS İSTİYOR!
Kocasından boşanan bir arkadaşım bir gün bana şöyle demişti: "Karşıma çıkan erkeklerin benden ne istediklerini biliyorum. Onlar benden seks istiyor. Ama ben de onlara diyorum ki, 'Neyim ben? Yalnızca birkaç dakikalığına içerisine bir şey koyacağın mikrodalga fırın mı?' Bu sözden sonra da arkalarına bile bakmadan kaçıp gidiyorlar. Ama onları bu açık isteklerinden dolayı da hiçbir zaman suçlamadım. Benim suçladığım insanlar ne yazık ki dost bildiğim kadın arkadaşlarımdı. Onlar deyim yerindeyse bana 'gözümdeki çıban, evimdeki çıyan!' muamelesi çektiler. Kocalarını baştan çıkaracak 'seks azgını!' bir kadın olarak gördüler. Bu yüzden benim kızgınlığım erkeklere değil, hemcinslerime!" Yazının başında sormuş olduğum soruya neden "Evet!" cevabını verdiğimi şimdi hepiniz anlamışsınızdır. Bu ülkede boşanmış kadın hemcinslerinin gözünde 'sakıncalı kadın!'dır. Artık bu ülkede ne zaman boşanmış bir kadın görsem, söyleyecek hiçbir şey bulamam. Çünkü bilirim ki o kadın yalnızdır. Hem de yapayalnızdır!..