kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Evlilikte aldatma iyidir!

Biliyorum; yazının başlığını okur okumaz hemen küplere bindiniz. Sonra da o mübarek ağzınızı açıp, "Dellendin mi lan? Köşe dolsun diye boş yere yellendin mi?" deyip, bendenize verip veriştirdiniz. Ama gelin görün ki, yazının başlığındaki bu söz bana ait değil. Öyleyse kime mi ait? Kafayı yemiş Amerikalı kadının birine. Mira Kirshenbaum adlı ABD'li psikolog, 'İyi İnsanlar Çapkınlık Yaptığında!' adlı bir kitap yazmış. Efendime söyleyeyim kitap bu aralar ABD'de çok tartışılıyormuş. Ben de Obez ABD'lilerden neyimiz eksik deyip, konuyu tartışmaya açıyorum. Sonra da mübarek ağzımı sizin gibi açıp, ABD'li çatlak kadına karşı antitezimi sunuyorum.

Sen öyle san!
Mira Hanım kitabının bir bölümünde demiş ki: "Aldatmak ilişkinin sonu değildir!" Ben de Mira Hanım'a diyorum ki, "Nah değildir! Sen öyle san!" Öyle ya sevgili okuyucularım. Aldatmak bir ilişkinin nasıl sonu olmaz? Tamam. Kabul ediyorum. Maddiyat ya da aile baskısı yüzünden bizim gibi toplumlarda evliliğini sürdüren kadınlar var. Ama o kadınlar çok iyi bilir ki, evlilikleri artık 'sürüngen evlilikler!'dir. Aldatmak bir ilişkinin tamamen sonu olmasa da, kerhen süren bir ilişkinin başlangıcıdır. Çünkü sadakat yemini bozulmuştur. Mira Hanım kitabında yine demiş ki: "Evlilikte aldatma iyidir!" Ben de Mira Hanım'a diyorum ki: "Nah iyidir! Sen öyle san!" Öyle ya sevgili okuyucularım. Evlilikte aldatma iyi olsaydı Allah bizi insan olarak değil de 'geyik!' olarak yaratırdı. Biz de boynuzlu boynuzlu tabiatta dolaşıp dururduk. En azından 'boynuzlu herifin teki!' diye arkamızdan dedikodu yapanımız olmazdı. Ama gelin görün ki bizler insanız. "Bir kere vermekten bir şey olmaz!" diyemeyiz. Çünkü bizler iyi biliriz ki; "Bir kere veren, bin kere verir!'

Kalp krizi
Vallahi Mira Hanım sen çok yaşa! Şimdi yazacağım fikrinle beni çok güldürdün. İnşallah tez zamanda da kocan seni başka biriyle aldatır da evliliğini uzun ömürlü kılar! Bakın sevgili okuyucularım! Mira Hanım ne demiş? "Aldatma kalp krizi etkisi yapıp durmuş kalplerin yeniden atmasını sağlar!" Vay, vay, vay... Bu sözün özü bence şudur: "Aldatan kişi durmuş kalbinin atmasını tekrar sağlarken, kalbi sapasağlam olan eşinin de kalp krizi geçirmesini sağlar. Hatta bir ömür boyu yürek acısı çeker!" Kıssadan hisse diyeceğim şu ki; "Evlilikte aldatma iyi olsaydı, kör tuttuğunu öperdi!"