kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ergenekon'un tetikçisi olduğu ileri sürülen Osman Gürbüz ve Mahmut Yıldırım.

Ergenekon tetikçisi estetik bile yaptırdı

Osman Gürbüz, Antalya Kuva-i Milliye'nin kurucusu ve finansörüydü. Gürbüz, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a benzemek için 3 yıl önce burun estetiği yaptırdı..
Ergenekon operasyonu kapsamında önceki gün Antalya'da gözaltına alınan Osman Gürbüz'ün, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a benzemek için 3 yıl önce burun estetiği yaptırdığı ortaya çıktı. "Sahte Yeşil" olarak tanınan Gürbüz'ün suç dosyası da kabarık. Karısını sarmaş dolaş gördüğü kardeşini öldürmek, eşini ayağından vurmak, adam kaçırmak, adam yaralamak ve çete suçlarına adı karışan Gürbüz'ün, silah üzerine yemin ederek gündeme gelen Kuva-i Milliye örgütünün de kurucularından ve finansörü olduğu da iddia edildi.



KOD ADI: KÜÇÜK HACI
Ergenekon operasyonu kapsamında önceki gün Antalya'da gözaltına alınan ve 'Sahte Yeşil' olarak bilinen Osman Gürbüz'ün, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'a benzemek için 2005'te Antalya'da burun estetiği yaptırdığı öğrenildi. Kendini "JİTEM'ci" ve "gazeteci" olarak tanıttığı belirtilen Gürbüz'ün "Küçük Hacı" kod adını kullandığı öne sürüldü. Silah üzerine yemin ederek gündeme gelen Kuva-i Milliye örgütünün kurucularından olan Gürbüz'ün, bu örgütün finansmanını sağladığı da iddia edildi. Birçok olaya adı karışan Gürbüz'ün, 2005'te Antalya'nın Kemer'de çıkan bir yerel gazetenin sahibini dağa çıkararak 4 gün boyunca domuz bağı yöntemiyle işkence yaptığı öğrenildi. Gürbüz'ün, iki adamına eski ortağı olan gazete sahibini öldürmek için talimat verdiği, ancak gazete sahibinin son anda "Bankada 250 bin YTL param var. Beni öldürürseniz bu para kime kalacak? Beni çarşıya indirin, internet üzerinden bu parayı sizin hesabınıza geçireyim" diyerek msn'den polise haber verip öldürülmekten son anda kurtulduğu belirlendi. Bu olaydan sonra Gürbüz'ün, tutuklandığı belirtildi.

ALBAYLA BAĞLANTI
Erzincan'da 1962'de 9 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gelen Gürbüz'ün ayrıldığı ilk eşinden, birlikte yaşadığı kadından ve 2003'te Bayrampaşa Cezaevi'nde kocasını öldürmekten tutuklu olan Rabia Figen'den olmak üzere toplam 3 çocuğu bulunuyor. Gürbüz'ün Antalya'da Bambus adlı bir kafeterya işlettiği ve Zorbey İnşaat Tarım Gıda İnşaat firmasını kurduğu da ortaya çıktı. Gürbüz'ün önceki gün gözaltına alınan emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile de yakın ilişkileri olduğu belirlendi.