kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Erdil tahliye edildi

Yeni Haber
Tekirdağ Saray ilçe cezaevinde bir yıldır yatan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil, tahliye edildi.Saray Cezaevine 3 Temmuz 2007'de giren Erdil, cezasını tamamlamasının ardından, görevlilerin gözetiminde bugün sabah 9.00 sıralarında cezaevinden çıkarıldı.

Cezaevinden çıkışında herhangi bir açıklama yapmayan Erdil, özel otomobile binerek ilçeden ayrıldı.Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Erdil'i ''haksız mal edinme'' suçundan 3 yıl hapse mahkum etmişti. Eski Türk Ceza Kanunu'nun 59. maddesine göre, Erdil'in cezası 6'da 1 oranında indirilerek 2 yıl 6 ay olarak belirlenmişti.

Kararın temyiz incelemesini yapan Askeri Yargıtay 1. Dairesi, Erdil'e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı. Erdil, cezaevinde kaldığı
sürede yasal hakkını kullanarak ''evci izni''ne de çıkmıştı.Erdil'in bulunduğu cezaevinde, daha önce de eski Petrol-İş Sendikası Başkanı Münir Ceylan, ''Banker Kastelli'' olarak tanınan iş adamı Abidin Cevher Özden, gazeteci Ragıp Duran, Işık Yurtçu, yazar ve şair Yılmaz Odabaşı ile futbolcu Tanju Çolak kalmıştı.

AA