kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MEB'in Yönetici Atama Genelgesi'ne yargı yolu

Yeni Haber
Türk Eğitim-Sen, MEB Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği'nin uygulanmasına ilişkin çıkarılan genelgenin bazı ibarelerinin iptali istemiyle Danıştay'a başvurdu. Türk Eğitim-Sen, söz konusu genelgenin atamaları "içinden çıkılmaz hale getirdiğini" ve eşitlik ilkesini çiğnediğini bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008/50 no'lu genelge ile öncelikle kenar semtlerdeki okulların yöneticiliklerinin duyurulmasını istediğine dikkat çekti. Söz konusu uygulama ile sınav kazanan 20 bin yönetici adayının merkezdeki okullara atanamaması sonucunu doğuracağını belirten Koncuk, "Sınav kazananlar adeta cezalandırılacak, sadece kenar semtlerdeki okullarda idarecilik yapabilecektir" açıklamasında bulundu.

Genelgenin "işleri içinden çıkılmaz hale" getirdiğini savunan Koncuk, her ilin valisinin farklı farklı uygulamalar yapması sonucu, Anayasa'nın eşitlik ilkesinin çiğnendiğini söyledi. Koncuk, genelge ile Danıştay 12'inci Dairesi'nin 2007/4873 sayılı boş bulunan yöneticilikleri duyurup, duyurmama yetkisini valilere bırakan yazısının da işlevsiz bırakıldığını ifade etti. Koncuk, "Bu genelgeyle Milli Eğitim Bakanlığı yargıya meydan okumakta, "ne karar verirseniz verin, ben bildiğimi yaparım' demek istemektedir. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak, bu hukuksuz ve kazanılmış hakları hiçe sayan 2008/50 sayılı genelgeye dava açmış bulunmaktayız" dedi.

"KENAR SEMTLERE ATANMA" İBARESİNİN İPTALİ İSTENDİ

Türk Eğitim-Sen, Danıştay'a yaptığı başvuruda, genelgedeki "Gerek mevcut yöneticilerin durumu gerekse ilk defa atanacak yönetici potansiyeli dikkate alınarak, her derece ve türdeki eğitim kurumlarının bütün kademelerdeki yöneticiliklerinin atama duyurularının öncelikle yönetici ihtiyacı en çok olan ve nitelikli yönetici atanmasında zorluk çekilen özellikle il ve ilçe merkezleri dışındaki kenar semtlerde yer alan eğitim kurumları olacak şekilde yapılması gerekmektedir" ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebinden bulundu.

(ANKA)