kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon'u muhbir çözdü

Ferit ZENGİN SABAH
Veli Küçük'ün gözaltına alınmasının ardından yeni bir darbe planı içine girdiği öne sürülen Ergenekon yapılanması, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne yerleştirilen muhbirlerle çözüldü. Muhbirler eylem planını ayrıntılarıyla polise aktardı..
Ergenekon örgütüne yönelik düzenlenen 6. dalga operasyonda gözaltına alınanların 7 Temmuz'da start verilmesi planlanan darbe senaryosu, Atatürkçü Düşünce Dernekleri (ADD) içine yerleştirilen muhbirler sayesinde önlendi. Ergenekon örgütüne yönelik düzenlenen 2. dalga operasyonda, emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından deşifre olan örgütün yeni bir darbe planı içine girdiğini belirleyen polis, teknik takip başlattı. Yapılan teknik takipte emekli orgeneral Şener Eruygur'un Atatürkçü Düşünce Dernekleri aracılığıyla, yeni bir darbe planı ile ilgili görüşmeler yaptığı belirlendi. Polis de bu durum üzerine öncelikle derneğin üst düzey yöneticilerini teknik ve fiziki takibe aldı. Polis ayrıca derneğin içerisine "üye" olarak soktuğu muhbirler aracılığıyla, örgütün çalışmalarından haberdar olmayı başardı.

DERNEK ŞUBELERİNE GİRDİLER
Ergenekon örgütünün 7 Temmuz'da start vereceği darbe senaryosunu polis bu sayede, haziran ayı başında öğrendi. Örgütün dernek aracılığıyla, eşzamanlı ve eşgüdümlü olarak 7 Temmuz tarihinde izinsiz mitingler yapacağı bilgisini polis, muhbirlerden öğrendi. Başta İstanbul Bakırköy, Kadıköy ve Maltepe olmak üzere yurt çapındaki bir çok dernek şubelerine yerleştirilen köstebeklerden elde edilen bilgileri, telefon ve mail takipleriyle de destekleyen polisin, elde ettiği bilgi ve belgeleri soruşturmayı yöneten savcıya sunmasının ardından operasyonun 6. kademesine karar verildiği öğrenildi.