kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahri Beyat son yolculuğuna uğurlandı

Yeni Haber
Tiyatro sanatçısı Bahri Beyat'ın cenazesi toprağa verildi. Beyat için Üsküdar Selimiye Camii'nde tören düzenlendi.

* BAHRİ BEYAT FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Törene, Beyat'ın eşi Burcu Beyat, çocukları Erdal ve Osman, torunları, kız kardeşi Muazzez Toker ve yeğenleri Füsun, Sertuğ, Aytunç Ergün, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ile sanatçılar Mahsun Kırmızıgül, Yavuz Bingöl, Altan Erkekli, Olgun Şimşek, Ayberk Atilla, Aykut Oral, Misak Toros, Tomris Giritlioğlu, Enis Fosforoğlu, Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Mahsun Kırmızıgül, Beyat'ın oyunculuğunun yanı sıra değerli bir insan olarak yaşamını tamamladığını söyledi.

Enis Fosforoğlu da Beyat'ın bütün çilelere ve zorluklara rağmen direnç göstererek bulunduğu duruma ulaştığını belirterek, ''Hem babamın, hem de benim dostumdu. Allah rahmet etsin'' dedi.

Beyat'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

BAHRİ BEYAT

Tiyatro ve sinema oyunculuğu yapan Bahri Beyat (74), Nejat Uygur ile oynadığı tiyatro eserleri ile tanındı. Bu oyunlarda Nejat Uygur ile diyalog sahnelerindeki başarısı ile hafızalarda yer eden Beyat, ''Vizontele Tuuba'' ve ''Yazı Tura'' filmleri ile ''Aşka Sürgün'' ve ''Beyaz Gelincik'' dizilerinde de rol aldı.

Akciğer kanseri olan Bahri Beyat, 10 gün Özel Silivri Kolan Hospital'da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

(AA)