kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kraliçeyi hayran bırakan çocuklar

92 çocuktan oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, konserlerinin gelirleri ile Anadolu'daki Güzel Sanatlar Liseleri'ne enstrüman alıyor..
92 çocuk. Biri vakıf olmak üzere 11 konservatuvardan özel olarak seçilmiş, 10 ile 16 yaşları arasındaki bu çocuklar Türkiye'nin tek çocuk orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın üyeleri. Bugüne kadar sayısız konser veren bu orkestra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere Kraliçesi Kraliçesi II'nci Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in onuruna verdiği Çankaya Köşkü'ndeki yemekte verdikleri konser ile adlarından söz ettirdiler. Üyelerini 16 yaşını doldurunca "emekliye ayıran" ve yerlerine yeni konservatuvar öğrencileri alan orkestra, konserlerden elde ettiği gelirlerle ise Anadolu'daki Güzel Sanatlar Liseleri'ndeki öğrencilere piyano, keman, viyola, viyolonsel, gitar, kanun, tambur, flüt, trompet, davul gibi enstrüman alıyor.

'KOÇLUK YAPIYORUM'
Çocuklar için sosyal sorumluluk projesini yaşama geçirmek isteyen Doğuş Grubu 2005 yılında emekli orgeneral Aytaç Yalman'ın ve Doğuş Grubu İcra Kurulu üyesi Semih Yalman'ın önerisi ile çocuk orkestrasının kurulmasına karar verdi. Bu öneriyi devlet sanatçısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen de sıcak bulunca ilk adımlar atıldı ve orkestra 2006'da kuruldu. Orkestranın Şefi ve Sanat Direktörü Rengim Gökmen "Dünyada çocuk orkestrası sayılıdır. Onlara sadece şeflik yapmıyorsunuz aynı zamanda koçluk da yapıyorsunuz" dedi.
Haberin fotoğrafları