kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gazeteci Balbay sabah 7'de evinde gözaltına alınıp İstanbul'a götürüldü.

Balbay: Gizli bir şeyimiz yok

ERGENEKON operasyonu kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, sabah 07.00 sularında Çiğdem mahallesi Park Rönesans sitesindeki evinde gözaltına alındı.

*ERGENEKON OPERASYONU'NDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Sabahın erken saatlerinde çalan kapıyı Balbay açtı. Balbay'ın henüz 1 önce "Deniz" adında bir erkek çocuk dünyaya getiren eşi Gülşah Balbay, lohusa yatıyordu. Balbay, polisleri görünce önce şaşırdı, neden geldiklerini öğrenince soğukkanlı bir şekilde, Bizim gizleyecek bir şeyimiz yok" dedi. Polisler arama yapacaklarını, ardından da kendisini İstanbul'a götüreceklerini söyledi. Balbay önce üstünü değiştirdi, ardından da polisler evde arama yaptı. Kızı Yağmur'un 5.5 yaşında, oğlu Deniz'in de henüz 1 aylık olduğunu anımsatan Gülşah Balbay, "Sabah 07.00 sularında apartman kapısının zili çaldı. Ardından da evimizin. Mustafa Bey gayet sakindi" diye konuştu.

BÜRODA ARAMA
Arama sırasında gazetenin yazarlarından Cüneyt Arcayürek de eve gelerek Balbay'ın ailesinden konu hakkında bilgi aldı. Arama sürecinde evde bulunan Balbay, eşine kapıdan çıkarken, korkulacak bir şey olmadığını" söyledi. Ardından çıkışta da kendisini bekleyen yakınlarına, "Bizim gizleyecek bir şeyimiz yok. Her şey ortada görünüyor zaten. Şimdi gidiyoruz" dedi. Evde arama yapılırken aynı dakikalarda Cumhuriyet gazetesinin Ankara Bürosu'na gelen ekipler, burada bazı evrak, belge, doküman ve bilgisayarlara el koydu. Odalar didik didik arandı, arşiv bilgileri tarandı. Yaklaşık 4 saat süren arama sonunda Mustafa Balbay'ın bilgisayarı ile beraber, birkaç poşet dosya da götürüldü. El konulanlar arasında 2 dizüstü bilgisayar, 1 masaüstü bilgisayar, ajanda, müzik çalar ve çeşitli dosyalar da yer aldı.