kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Emekli orgenerale orduevinde gözaltı

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Hurşit Tolon, gözaltına alındığı sırada SABAH'a "Gözaltı yok" demekle yetindi..
SABAH, emekli orgeneral Hurşit Tolon'a Ergenekon kapsamında gözaltına alındığı sırada telefonla ulaştı. Tolon, "Gözaltında mısınız?" sorusuna "Öyle bir şey yok, şu an arkadaşlarla görüşüyorum. Serbest bırakılmak falan diye bir şey yok. Bir şey yok ki serbest bırakılalım" dedi. Tolon, fazla konuşmak istemediğini belli ederken, gözaltına alındığı yönündeki iddialara da tepki gösterdi ve görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Önce "arkadaşlarla görüşüyorum" diyen Tolon'un cep telefonuna daha sonra bir başka kişi baktı. Bu kişi SABAH'a "Şu anda ilgililerle görüşüyor" dedi.

*ERGENEKON OPERASYONU'NDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

YAZLIĞINDA ARAMA
Tolon'un Merkez Orduevi kampusu içindeki askeri lojmanlarda kaldığı belirtildi. Tolon'un evinin kapısının çilingir tarafından açıldığı öne sürülürken, bu bilgi resmen doğrulanmadı. Dün sabah erken saatlerde Ankara'da gözaltına alınan emekli orgeneral Hurşit Tolon'un yazlığında da arama yapıldı. Tolon'un Kuşadası ilçesi Soğucak sahilindeki Ankaralılar Yapı Kooperatifi'ndeki yazlığı arandı. Ankara'dan gelen polislerin yaptığı aramada herhangi bir belge ya da eşyaya el konmadı. Tolon daha sonra uçakla sorgu için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada destek için okul arkadaşı emekli tümgeneral Oltan Evren ile emekli tuğgeneral Erdal Ege, Emniyet'in önüne geldi. Evren, "Derdim operasyon değil. Sadece arkadaşımı görüp yanında olup el sallayabilmek ve görebilmek" dedi

Genelkurmay'dan izin gerekmiyor
EMEKLİ orgenerallerin gözaltına alınmaları, "Genelkurmay'dan izin alındı mı" sorusunu gündeme getirdi. Ancak yasal zorunluluk bulunmadığı için böyle bir izin mekanizmasının işlemediği öğrenildi. Eruygur ve Tolon'un gözaltına alınmalarına neden olan eylemlerinin askerlik dönemine ait olmadığı için Genelkurmay'dan soruşturma veya bunun bir parçası olarak gözaltı için izin gerekmiyor.

* * *
ADD Genel Başkanı emekli orgeneral Eruygur, bir düğün için geldiği Ankara'da, orduevinde gözaltına alındı

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli orgeneral Şener Eruygur bir yakınının düğünü için geldiği Ankara'da, kaldığı orduevinde gözaltına alındı. İstanbul'da ikamet eden eski Jandarma Genel Komutanı Eruygur, ADD başkanlığını yürüttüğü için sık sık Ankara'ya geliyor. Eruygur geçtiğimiz hafta sonu da hem kısa bir süre önce tamamlanan ADD Genel Kurul sonuçlarına göre yeni görev dağılımını yapmak hem de bir yakınının düğününde bulunmak için Ankara'ya geldi. Hafta sonu yakınının düğününe katılan Eruygur, önceki gün de ADD Genel Kurul sonucunda oluşan kurulların toplantılarını yaparak görev bölümü yaptı. Eruygur dün de ADD'de benzer toplantılara katılacaktı. Ancak sabah saatlerinde Sıhhiye Orduevi'nden gözaltına alındığı öğrenildi. Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'nde bulunan ofisinde de arama yapıldı.

BASKIN YAPILDI
Eruygur'un gözaltına alınmasıyla birlikte ADD'nin Ankara Batıkent ve Maltepe'de bulunan Genel Merkez binalarına da eşzamanlı baskınlar yapıldı. Batıkent'te bulunan Genel Merkez kapalı olduğu için çilingir çağrılarak kapı açıldı. ADD yöneticileri baskınlarda tutanaksız olarak eşya ve belge alındığını öne sürdü.

ADD: İNTİKAM
ADD Merkez Yürütme Kurulu Genel Başkan Eruygur'un gözaltıları bir açıklama ile kınadı. Gözaltına alınanların Atatürkçü kimlikleriyle tanındığı ve Başsavcısının kapatma davasıyla ilgili sözlü açıklama yapacağı güne denk gelmesi manidar bulunan açıklamada şöyle denildi: "Bunun basit bir rastlantı olmadığı hukukun gereklerini yerine getirmekle ilgisi olmayan bir gözdağı verme ve intikam alma operasyonu olma olasılığı pek çok tarafsız gözlemci tarafından dile getirilmiştir."
Haberin fotoğrafları