kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kayıt parası tarihe karışacak

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, okul kayıt sisteminde Bakanlık ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasındaki koordinasyonu artıracak yeni bir düzenlemeye gidiyor. Yeni düzenleme ile okul kayıtlarında veli ve okul yönetimi karşı karşıya getirilmeyecek, "kayıt parası' ile 'torpil' gibi problemler tarihe karışacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Bakanlık, okul kayıtları konusunda yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Çalışmalar ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontenjan tespitlerinin daha iyi yapılması ve eğitimin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla tüm okullarda bu yıl uygulamaya koyduğu elektronik ortamda öğrenci kaydı (e-kayıt) uygulamasının geliştirilmesi planlanıyor.

ÖĞRENCİ KAYITLARI TAMAMEN ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINACAK

Yapılacak yeni düzenleme ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün elektronik altyapısı entegre hale getirilerek okul kayıtlarında yalan beyanların da önüne geçilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "e-kayıt' uygulamasında, nüfus ve adres işlemleri nedeniyle bu yıl velilerin kayıt sırasında okullara gitmesinin istenmesi nedeniyle "kayıt parası' gibi problemler yine baş gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Nüfus Genel Müdürlüğü arasındaki koordinasyonun artırılması ile kayıtlar sırasında veliler ve okul idarecileri karşı karşıya gelmeyecek, tüm kayıtlar bir sistem üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

Yürütülen çalışmalar neticesinde adrese dayalı nüfus kayıt sistemleri üzerinde bir çalışma yürütülecek. Çalışmalar neticesinde okul kayıtlarında yaşanan yanlış adres beyanlarını önlemek için de bir de yazılım geliştirilecek. Geliştirilecek olan yazılım ile de vatandaşlar okul kayıtlarında yanlış beyan veremeyecek ve öğrenciler kayıtlı oldukları adrese göre okul tarafından yerleştirmeleri yapılacak. Okul kayıtlarında da böylece "torpil' tarihe karışmış olacak. Okul kayıtları sadece öğrenci yerleştirme komisyonu üyelerinin belirleyeceği esaslara göre yapılacak.

(ANKA)