kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dağlıca köstebeği tabip asteğmen

Yeni Haber
Dağlıca baskınına ilişkin istihbarat raporunu ve yarbayın kayıtlarını sızdıran kişinin, taburda görevli tabip asteğmen olduğu ve 'Köstebek' asteğmenin terhis olduktan sonra elindeki bilgileri sızdırdığı ortaya çıktı.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Dağlıca Tabur Komutanlığı'na yapılan terörist saldırıya ilişkin Taraf gazetesinde yayımlanan istihbarat raporunun, taburda görev yapan bir tabip asteğmen tarafından sızdırıldığı belirlendi. Askeri savcılık tarafından hakkında yasal işlem başlatılan ve adı sır gibi saklanan tabip asteğmenin, istihbarat raporunun yanı sıra Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik'in YouTube'a düşen ses ve görüntü kayıtlarını da sızdıran kişi olduğu tespit edildi. "Köstebek" tabip asteğmenin saldırıdan 9 gün önce hazırlanan "gizli gizlilik" dereceli istihbarat raporunu, terhis olduktan sonra sızdırdığı öğrenildi.

Geçen yıl 17 Ekim'de gerçekleşen, 13 askerin şehit edildiği, 8 askerin kaçırıldığı Dağlıca baskınına ilişkin istihbarat raporunun medyaya sızmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın başlattığı jet soruşturma tamamlandı. İsmi açıklanmayan tabip asteğmen hakkında "askeri gizli bilgileri sızdırmak" suçundan yasal işlem başlatıldı. 'Köstebek' asteğmenin, görüntü ve ses kayıtları ile istihbarat raporunu, terhis olurken beraberinde götürdüğü anlaşıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın, PKK'nın Dağlıca'ya saldıracağını 9 gün önceden haber veren istihbarat raporu, soruşturmanın derinleştirilmesine ve asteğmenin ortaya çıkarılmasına yol açtı.

Genelkurmay Başkanlığı, belgenin medyada yayınlanmasının ardından istihbarat raporunun varlığını doğrularken, "Mesajın nereden ve kimler tarafından dışarıya sızdırıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır" açıklamasını yapmıştı.

Tabip asteğmen, Dağlıca taburunun görev bölgesi nedeniyle Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yargılanacak. Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik, Afyonkarahisar'da konuşlu İkmal Komutanlığı'na Lojistik Şube Müdürü olarak atandı.