kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hollanda-Türkiye arasında yaşanan çocuk krizi mahkemeye taşındı. Hollandalı Genderen, Leyla Ağaçkoparan'dan boşandıktan sonra baldızıyla birlikte oldu. Yıllar sonra "Çocuğun oldu" mektubu geldi. Şimdi yandaki çocuğun kendisinden olup olmadığını bilmek istiyor.

Baba, eski eş, baldız üçgeninde bir bebek

Yalçın BEL SABAH
Hollandalı Genderen TIR şoförü Leyla'dan boşandıktan sonra baldızıyla yaşadı. 3 yıl sonra eski eşten "Baba oldun" haberi geldi. Genderen, DNA testi istedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Baba, eski eş, baldız üçgeninde bir bebek
Türkiye'nin ilk kadın TIR şoförü Leyla Ağaçkoparan ile tatil için geldiği İstanbul'da tanışıp evlendikten 4 yıl sonra boşanan Hollandalı Jan Van Genderen arasında çocuk tartışması başladı. Hollandalı limuzin şoförü Genderen, Ağaçkoparan'dan 2002 yılında boşandı. Genderen boşandıktan 3 yıl sonra bir mektupla şoke oldu. Mektupta bebek resimleri ve "Baba oldun" notu vardı.

BALDIZIYLA BİRLİKTE OLDU
Genderen ilk eşinden olma kızı ve torunuyla birlikte şimdi 3 yaşında olan kızı Leyla Nilgün Ağaçkoparan'ın kendi bebeği olup olmadığını öğrenmek için Kartal Adliyesi'nde açtığı davanın 4 Temmuz'da görülecek duruşması için Türkiye'ye geldi. Eski eşi ile ayrıldıktan sonra da görüşmeye devam ettiklerini kaydeden Genderen, 2003 yılında Türkiye'ye geldiğinde baldız Esra Ağaçkoparan'ın "Ablamla evliyken bile senden hoşlanıyordum, seni çok seviyorum, benimle evlenir misin?" dediğini, ancak kendisinin bunun mümkün olmadığını, sadece birlikte yaşayabileceklerini söylediğini anlattı.

"BANA OYUN OYNADILAR"
Genderen, "Esra 2004'te Hollanda'ya geldi. Arkasından eski eşim Leyla geldi. Esra birkaç ay sonra kilo almaya başladı. Benden gizli giyinip soyunuyordu. Kilolu olduğu için hamile olduğunu tahmin edemedim. 2005'te ise Leyla'dan mektup geldi. Mektupta '3 ay sonra büyük bir sürpriz yapacağım' yazıyordu" diye konuştu. 3 ay sonra gelen mektupta 14 Şubat 2005 tarihinde dünyaya gelen bir bebeğin bilekliği, nüfus cüzdanı ve resimleri vardı. Bebeğin nüfus cüzdanında babası Genderen, annesi ise Leyla Ağaçkoparan yazıyordu. Eski eşinin sorunlu olduğu için bebek sahibi olamadığını kaydeden Genderen, "Bana oyun oynadıklarını anladım" diye konuştu. Genderen, açtığı davada DNA testi istediğini ifade ederek, "Eski eşim ben dava açınca çocuğun Kolombiyalı birisinden olduğunu söylemeye başladı" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları