kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mossad ajanlarıyla Türkiye'de buluşmuş

Yeni Haber
İran'ın askeri ve nükleer programı hakkında İsrail için casusluk yaptığı gerekçesiyle ölüme mahkum edilen işadamı Ali Aştari'nin iki İsrail ajanıyla Türkiye'de buluştuğu ve kendisine şifreli iletişim için diz üstü bilgisayarın yanısıra uydu telefonu da verildiği öne sürüldü.

İngiliz Guardian gazetesine göre, 45 yaşında olan ve iletişim ve güvenlik ekipmanı satan bir şirketin yöneticiliğini yapan Ali Aştari, ülkenin askeri ve nükleer programı hakkında İsrail için casusluk yaptığı gerekçesiyle ölüme mahkum edildi. Haberde, işadamının kendisini banka temsilcisi olarak tanıtan ve ticari ortaklık hedefleyen üç İsrail ajanından ikisiyle Türkiye ve Tayland'da buluştuğu ve kendisine şifreli iletişim için diz üstü bilgisayarın yanısıra uydu telefonu da verildiği belirtildiği kaydedildi.

Mossad Gizli Servisi tarafından ödeme yapıldığı iddia edilen Aştari'nin İran için "onarılamaz zarar"a yol açtığı savunulurken İsrail olayla ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını açıkladı.

İran'ın yarı resmi Fars Ajansı Mossad yetkililerinin Aştari'ye özel müşterilere internet kabloları ve uydu telefonları sağlayarak iletişimlerini önlemek amacıyla 50 bin ABD doları verdiğini öne sürdü.

(ANKA)