kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ağlamayın aslanlar"

Yeni Haber
Almanya'nın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'ya 1-0 yenilerek Avrupa ikincisi olması Alman basınında geniş bir şekilde yer aldı.

Bild gazetesi, İspanya'nın çok iyi oynadığını belirterek, baş sayfasında Bastian Schweinsteiger'in üzüntüsünü gösteren fotoğrafın üstünde ''Biz yine de sizinle gurur duyuyoruz'' başlığını kullandı.

Haberde ise Alman milli takımının çok güzel bir 3 hafta yaşattığı vurgulanarak, teknik direktör Joachim Löw ve milli takım oyuncularına teşekkür edilerek, ''Siz yine de bizim kahramanlarımızsınız'' denildi.Gazete'nin iç sayfalarında da final öncesi Almanya'daki coşkuyu yansıtan fotoğraflara yer verildi.

''Berliner Kurier'' gazetesi de ilk sayfada Bastian Schweinsteiger'in fotoğrafı üzerine ''Ağlamayın aslanlar'' başlığını kullandı.Gazetenin iç sayfalarında ise Alman taraftarlarının üzüntülü fotoğrafları yer alarak, ''Siyah, kırmızı, gözyaşı'' ifadesi kullanıldı.

B.Z gazetesi ise ''Teşekkürler'' başlığıyla yer verdiği haberde, ''Portekiz galibiyeti için teşekkürler. Türkiye'ye karşı gösterdiğiniz mücadele için teşekkürler. 3 hafta heyecan, eğlence ve futbol sevgisi için teşekkürler'' denildi.

''Die Welt'' gazetesinde ise Alman milli takımının finalde başarısızlığa uğradığı ve çok sayıda hata yaptığı, İspanya'nın da hak ederek Avrupa şampiyonu olduğu görüşüne yer verildi.