kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yanal taraftardan sabır istiyor

AA
Yeni Haber
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor'un en büyük hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Yanal, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yeni, sıfırdan bir takım oluşturmanın güç olduğunu ancak Trabzonspor'un bunu başardığını belirterek, ''Transferler mutabakat ile yapılmıştır.

Transferlerden sonra memnuniyet verici olan camianın mutluluğu ve pozitif etkilenmesidir. Hep beraber pozitif yaşamamız bizim doğru yolda olduğumuzu en azından gösterir ve aynı zamanda bize sorumluluk yükler'' dedi.

''Trabzonspor'un en büyük hedefi şampiyonluktur'' diyen Yanal, şöyle devam etti:

''Bu yol zor, önemli bir yoldur. Bu yolu hep beraber uygun bir tarzda ve kondisyonda aşmamız gerekir. Bunun içinde herkes sabırlı olmalı. Bu takımın misyonunu her zaman yukarıya taşımak adına kurulan ekibin desteğe ihtiyacı var. Camia ve taraftar desteği konusunda beklentimiz var. Yeni genç, filiz bir takım oluşturduk. Hep beraber bu filizleri yetiştirmeliyiz. Takıma büyük katkılar yaratabilecek temeli attığımızı düşünüyorum. Milli takımda oynayacak, kendi ülkelerinde başarılı şekilde milli takımı temsil edecek bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum. Şimdi sıra bunun takım olmasında. Bu süreci de sağladığımızda hedeflerine uygun herkesin sevip destekleyeceği bir takım yaratmak amacımız. Bu takıma çok yaklaştık.''

Transferlerden ötürü yönetim kuruluna teşekkür eden Yanal, ''Taraftarlardan da takımı desteklemelerini istiyoruz. 11 adam sahada mücadelesini yaparken 12. adam forması ile tribünde mücadelesini vermeli, bu formayı sırtına geçirerek hem yürek hem formasıyla bu coşkuyu yaşamalı'' dedi.

''BİR SİHİRBAZ OLMAZ''

Yanal, bir gazetecinin sorusu üzerine kendisini iyi hissettiğini ifade ederek, ''Üzerimde bir baskı hissetmiyorum. Trabzonspor, çok önemli bir camiadır. Bu camiada bir sihirbaz olmaz. Yapılması gereken şey hep beraber büyük bir sinerji yaratmaktır. Keşke bunu tek başıma yapabilsem bu güç bende olsa'' dedi.

Üzerinde bir sorumluluk olduğunu belirten Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sorumluluk olmak zorunda. Biz bu sorumluğu yaşarken gereken her şeyi yerine getireceğiz. Biz seyirci ile maçlarımızı oynamak istiyoruz. Çok ciddi sağduyulu güzel bir ortam bekliyoruz. Bu ortamın lekelenmemesi kötü bir tabloya dönüşmemesini istiyoruz. Ceza gereği bir maç seyircisiz oynayacağız. Bunların yeni sezonda olmaması en büyük dileğim. Tribünde bir sinerji yakalamalıyız. Beklentimiz, bu takıma taraftarların inanmalarını sağlamak, bu takımın zirve takımı olduğuna inandırmak, şampiyonluk yarışının bir süreç olduğunu anlatmak. Önümüzdeki dönem Trabzonspor, Avrupa'ya çıkmalıdır. Tabi ki şampiyonluk yolunda hayır demeyeceği bir takım hedefler vardır. Bunlardan bir tanesi de şampiyonluktur. Bu konuda sabırlı olmanın altını çiziyorum. Bu takımı yıpratmamak, travma yaşatmamak gerekiyor. İnanıyorum ki iyi bir takımı, destekleyip sevdiğinizde sonucu alırsınız.''

Zafer Yelen ile ilgili transfer çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Yanal, ''Transferde uğraştığımız oyuncular içerisinde. Ancak şu anda bu transferde rekabetten dolayı sıkıntı yaşanıyor'' diye konuştu. Hüseyin'in kendi oyuncuları olduğunu kaydeden Yanal, bu futbolcunun gidip gitmemesi gibi bir konuyu tartışmadıklarını kaydetti.

Yeni pilot takımın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüreceğini, bu takımın hedefinin Bank Asya Ligi olacağını belirten Yanal, bu takım ile iç içe olacaklarını ve genç oyuncuları burada değerlendirebileceklerini kaydetti.

Yanal, kadroda düşünmedikleri oyuncuların kampa gelmeyeceğini ve takımdan ayrı olarak takım buluna kadar Trabzon'da çalışacaklarını sözlerine ekledi.