kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kendime ve vücuduma iyi bakarım

NBA'de her geçen gün çıtayı yükselten ve geçtiğimiz sezon 'Kendini en çok geliştiren oyuncu' ödülünü alan Hidayet Türkoğlu, FHM'e konuştu: Vücuduma iyi bakarım!..
* Genellikle sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Beslenme uzmanımın bana özel uyguladığı bir program var. Ondan hiç şaşmıyorum. Sporcu olarak performansıma dikkat etmem gerekiyor. Vücuduma iyi bakmak adına yemek seçimlerinde dikkatli davranmak zorundayım. Eğer böyle bir yol izlemezseniz bu ağır tempoyu kaldıramazsınız.

* Genelde makarna, tavuk ve salata yiyorum. Maçtan önce karbonhidrat alıp enerjimi artırıyorum. Maç bitiminde protein ağırlıklı gıdaları seçiyorum. Beslenme uzmanım salata ağırlıklı ve ana öğünlerin de ışında gıda alabileceğim geniş bir program hazırlıyor. Sonuçta sporcuların biraz daha farklı bir yemek sistemi olması normal. Aktif sporcular daha fazla enerji harcadıkları için biraz daha takviyeli beslenmeye ihtiyacı var.

* Yapı olarak bizim daha çok kasa ihtiyacımız var. Bazen kilo aldığımız oluyor ancak bunun da nedeni aslında kaslarımızın kilo yapması. İdmanlarda genellikle yağ oranımızı düşük tutacak çalışmalara ağırlık veriliyor.