kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İddiaya göre Dursun Karataş (solda) Knokke kentindeki hücre evinden son anda kaçtı.

Arşivi şöminede yakmaya kalkışınca yakalandılar

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK
Türkiye'ye getirilen DHKP-C arşivinin, 1999'da örgütün okyanusa bakan hücre evinde yakılmak istenirken, komşuların "Yangın var" ihbarı üzerine ele geçirildiği ortaya çıktı..
Brüksel'e giden Türk heyeti tarafından getirilen DHKP-C örgütünün 300 klasörlük arşivinin, örgüt tarafından yakılmak istenirken Belçika polisi tarafından ele geçirildiği belirlendi. SABAH'ın adım adım takip ettiği Türk istihbaratçılar, bir taraftan Brüksel Antwerp Adliyesi'ndeki örgüt arşivini didik didik ederken; bir yandan da Brugge yakınlarındaki Knokke Heist Duinbergen Caddesi'ndeki örgüte ait apartman dairesini inceledi. Okyanusa bakan "Belle Rive" adlı bu apartmanındaki örgüt evini, ilk kez SABAH görüntüledi. Bu arada örgüt arşivinin, 1999 yılında Belçika polisinin eline nasıl geçtiği de öğrenildi. Örgüt üyeleri, belgeleri şöminede yakmak isteyince çıkan yoğun duman üzerine, apartman sakinlerinin itfaiyeyi aradı, Daha sonra ise olaya polis müdahale etti.

KARATAŞ KAÇTI
Evde bulunan ve polislerin geldiğini gören Dursun Karataş ile Kemal Kayar, bir otomobille kaçtı. Örgütün diğer üyeleri de belgeleri yok etmeye çalıştı. Belçika polisi yaptığı baskında Neşe Yıldırım, Musa Asaoğlu ve Kaya Saz'ı gözaltına aldı. Bir süre sonra Almanya'da dünyaya gelen bir Türk olduğunu iddia eden Neşe Yıldırım'ın, Özdemir Sabancı suikastına katılan Fehriye Erdal olduğu ortaya çıktı. Fehriye Erdal, kimliğini gizlemek için Neşe Yıldırım adına düzenlenmiş sahte pasaport kullandığı belirlendi.