kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yangında turistler büyük panik yaşarken, tedbir amaçlı olarak turistik tesisler de boşaltıldı.

Turistler yangına kovayla su taşıdı

DIŞ HABERLER
Marmaris'te önceki günkü orman yangınına tanık olan turistler İngiliz Sun gazetesine konuştu: Böyle büyük yangın görmedik. Bazılarımız kovalarla su taşıyarak yardımcı oldu..
Tüm Türkiye'de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte ardı ardına çıkan orman yangınlarının 'son kurbanı' Marmaris oldu. Perşembe günü Marmaris'te yaşanan ve 5 hektarlık alanı etkileyen yangın dün İngiliz basınına da konu oldu. Muğla'nın Marmaris ilçesinde rüzgâr nedeniyle saatlerce kontrol altına alınamayan yangını yaşayan turistler, İngiliz Sun gazetesine konuştu. 30 arazöz, 5 dozer ve 5 helikopterle kontrol altına alınan yangın için turistler "Daha önce böyle büyük bir yangın hiç görmemiştik" yorumunu yaptı.

BAZISI ÜLKESİNE DÖNDÜ
Bazı turistler yangına rağmen havuzda yüzmeye devam ettiklerini ancak çok kısa sürede yangının bulundukları yere kadar geldiğini ve korkudan kaçtıklarını anlattı. Turistlerin bazıları ise yangına otellerinin restoran kısmında şahit olduklarını ve yangının çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirtti. Buna karşılık turistlerin bir bölümü de, yangının bir an önce durdurulabilmesi için kovalarla su taşıdıklarını anlattı. Yangından çok korkan turistlerin bazıları ise bölgeyi terk ederek başka otellere yerleşirken, bir diğer kısmı da ülkelerine dönmeyi tercih etti.