kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gece uyanmayan bebek çabuk büyür

Milupa, bebeklerin uyku alışkanlıklarını gözlemlemek amacıyla bir anket düzenledi. Ankete katılan 14 bine yakın annenin yüzde 83'ü, bebeklerini gece uyku arasında beslediğini belirtti. Anketten çıkan sonuca göre; bebeklerin yüzde 68'i açlıktan, yüzde 26'sı diş çıkarma ve yüzde 6'sı gaz sancısıdan dolayı geceleri uyanıyor.

GECE BÜYÜRLER
Milupa'nın düzenlediği ankete göre, annelerin yüzde 84'ü bebeklerini gece uykuya yatırmadan önce, uyumasını kolaylaştırmak için beslerken; yüzde 83'ü de, bebeklerini gece uyku arasında da besliyor. Gece uyku arasında beslemek için de annelerin yüzde 23'ü biberon mamasını, yüzde 6'sı anne sütünü tercih ediyor. Anket sonuçlarını değerlendiren Milupa uzmanları, iyi bir uykunun bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimi için en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu belirtiyor. Yeni doğan bebekler hayatlarının yüzde 70'ini uykuda geçiriyor, 3 aylıktan sonra uyuma süresi azalıyor. Özellikle gece uykusunda en yüksek seviyeye çıkan büyüme hormonu sayesinde bebekler uykularında büyüyüp gelişiyor.

AÇ UYUTMAYIN
Milupa uzmanları bu nedenle annelere çok önemli önerilerde bulunuyor:
* Bebeğinizin uyku düzenini anlayın. Uyku saatlerinin her gün aynı olmasına dikkat edin.
* Bebeğinizi rahatlatın. Uyku saati yaklaşırken bebeğinizle oyun oynayarak banyosunu yaptırın.
* Bebeğinizin uykusunun geldiğini anladığınızda karyolasına götürün. Uyuduğu odanın karanlık ve sessiz olmasına, çok sıcak veya soğuk olmamasına özen gösterin.
* Karnının tok olduğundan emin olun. Pirinç unu ve şekerli muhallebiler bebeklerin ihtiyaçları olan besinleri içermez.