kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Klip çekimleri Lincoln'e, antrenman sahalarından daha cazip geldi.

Varlığı da yokluğu da bir

Emir SOMER
Geçen sezonki performansı hâlâ tartışılan, yeni sezon için Türkiye'ye dönmeyen ve klip çekimlerine katılan Lincoln, "zaten varlığı da bir, yokluğu da" yorumlarına neden oldu..
Galatasaray'ın büyük ümitlerle transfer ettiği fakat beklenen verimi alamadığı Brezilyalı oyuncusu Cassio Lincoln, yeni sezon öncesi yine sarı-kırmızılı kulüpte en fazla konuşulan isim oldu. Geçen sezonki performansıyla eleştiri toplayan Brezilyalının tatilini bitirip takımla çalışmalara başlamaması, "zaten varlığı da, yokluğu da bir" yorumlarına neden oldu. Bu yorumlar akla önce; "Lincoln Türkiye'ye dönmezse Galatasaray ne kadar zarar görür?" şeklindeki soruları getirdi. Soruların cevabı ise sezon boyunca tuttuğumuz defterlerimizde saklıydı. Geçen sezon 34 haftalık zorlu maratonda 19 maçta forma giyen, takıma katkısı sadece 5 gol 3 asist ile sınırlı kalan Brezilyalı oyuncu, Avrupa maçlarında da beklenen lider oyuncu vasıflarından uzak bir görüntü çizmişti. Düşünün ki sarıkırmızılı takımın solbeki Hakan Balta, 2007-2008 sezonunda ilk 11'de mücadele ettiği 21 lig maçında 3 gol 1 asist ile 'yıldız oyuncu'ya yakın bir istatistiğe sahip olmuş, hatta isteğiyle takıma daha fazla katkıda bulunmuştu. (Servet Çetin, Mehmet Topal gibi 'savunma oyuncuları' da şampiyonlukta Lincoln'den fazla pay sahibiydi).

NE KADAR FAYDALI OLACAK?
Şimdi akıllara gelen ilk soru: "Tatilini bitirme zahmetinde bulunmayarak arkadaşlarını yalnız bırakan, bununla yetinmeyerek klip çekimlerinde boy gösteren Lincoln'ün, tüm yaşananların ardından Galatasaray'a önümüzdeki sezon, bırakın Süper Lig'i, Avrupa'da ne kadar faydalı olacağı..."